img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-1-2019 11:15

Boek & Film, nieuw bij Bibliorura en ECI Cultuurfabriek

Roermond - Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek gaan samenwerken in een nieuwe activiteit: Boek & Film. Boekverfilmingen leveren vaak discussie op, want in hoeverre wijken ze af van het boek en hoe wordt dat dan ervaren? In Boek & Film wordt die discussie aangegaan. Eerst wordt in de bibliotheek het boek besproken en na het zien van de film bij ECI Cultuurfabriek volgt de filmbespreking. Boek & Film trapt af met het boek Boetekleed van Ian McEwan, dat in 2007 is verfilmd als Atonement.  Op 6 februari 2019 is de boekbespreking en op 13 februari is de filmavond gevolgd door de filmbespreking. Moniek Hueting van Bibliorura: "Als deze eerste Boek & Film aanslaat bij het publiek, krijgt deze nieuwe activiteit zeker een vervolg."

img

Deelname aan de boekbespreking is gratis voor leden van de Bibliotheek Bibliorura, niet-leden betalen €5. Deelnemers aan de boekbespreking krijgen een kortingsbon van € 2 voor de film (normale prijs € 9) Aanmelden voor Boek & Film kan via deze link

Boekbespreking: 6 februari van 19.30 tot 21 uur bij Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13, Roermond 

Film: 13 februari van 19.30 tot 22 uur bij ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond

Boek Boetekleed/film Atonement : 
Op een avond in 1935 denkt de dertienjarige Briony te zien dat haar zus Cecilia wordt aangerand door Robbie, zoon van de huishoudster en beschermeling van haar vader. Als ze later die avond een gestalte ziet wegrennen bij haar nichtje, denkt ze aan een verkrachting. Gedreven door haar schrijversambities, haar behoefte aan een verhaal, beschuldigt ze Robbie. Briony’s fout is van beslissende invloed op het leven van alle drie.

De film won een Oscar en twee Golden Globes.
 
 

Wellicht interessant