img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-1-2021 12:34

Linda - Maak je dromen waar in 2021

Weert - 7 januari 2021 - De voorbije feestdagen waren het ultieme moment om terug te blikken op dat wat je allemaal gedaan hebt, en dat wat je nog graag zou willen doen in het aankomende jaar of de aankomende jaren. Dat er in 2020 niet zo heel erg veel mogelijk was, hoef ik natuurlijk niemand te vertellen. Toch verbaast het je misschien hoeveel er wel mogelijk was en is. 

Het realiseren van je eigen boek is een van de dingen waarvoor 2020 volop gelegenheid bood.

Ook 2021 zal waarschijnlijk rustig beginnen, wachtend op o.a. vaccinaties zal het leven naar verwachting nog niet snel terugkeren naar hoe het was, waardoor ook van 2021 een ultiem ‘schrijvers-jaar’ gemaakt kan worden. Maar liefst 87% van de Nederlanders schijnt een bucketlist te hebben (uit onderzoek van Hotels.com).

Veel mensen hanteren daarnaast een ‘jaarlijst’ met wensen die ze in het nieuwe jaar dolgraag willen vervullen. Bij ruim 1 miljoen Nederlands prijkt ‘een boek schrijven’ hoog boven aan deze lijst(en). Bij het overgrote merendeel niet om professioneel schrijver te worden, maar om er iets anders mee te bereiken. Misschien hebben ze iets meegemaakt dat ze graag willen delen met de wereld of met lotgenoten?  Willen ze met een boek hun zakelijke expertise en kennis uiten? Of hebben ze iets belangrijks te vertellen? Wat de reden ook is, de wens speelt bij enorm veel mensen.

De meest gehoorde reden om deze lang gekoesterde wens toch niet in vervulling te laten gaan is (angst voor) een gebrek aan tijd, twijfel over eigen kunnen of gewoonweg niet weten waar je moet beginnen.
Ikzelf heb geen specifieke ‘bucketlist’ of ‘jaarlijst’ maar ik gebruik een ‘dromenboek’, een boekje waarin ik alles opschrijf waarvan ik hoop het ooit nog te mogen doen.

Niet op een specifiek moment in het jaar, maar op moment dat ze me invallen, op moment dat ik denk ‘ja, dat lijkt me leuk!’ worden ze vereeuwigd in mijn ´dromenboek´. Eens in de zoveel tijd sla ik het open en lees wat ik erin heb staan, om op te pakken wat mogelijk is en af te vinken wat er geweest is. Het geeft voldoening om vooruitzichten te hebben, om te kunnen dromen maar zeker ook om te weten dat je naast alle dagelijkse beslommeringen ook die dingen doet of gedaan hebt die je puur plezier geven, om herinneringen op te halen of om trots te zijn op iets dat je toch maar mooi iets voor elkaar gekregen hebt.

Ik kan het dan ook iedereen aanraden, zeker in tijden als deze. Alhoewel het afgelopen jaar voor velen verwaarloosbaar was, frustrerend of misschien zelfs moedeloos hoop ik dat je van dit nieuwe jaar iets moois weet te maken.

Dat je jouw dromen, hoe groot of klein ook, weet te vervullen.

Als jij ‘een boek schrijven’ op jouw verlanglijst hebt staan, weet dan dat dit het ultieme moment is om het op te pakken.  Ik hoop dat mijn columns je mogen helpen bij het opdoen van inspiratie of bij het tot stand brengen van jouw manuscript.

Loop jij ergens tegenaan wat je weerhoudt om toch jouw eigen boek te schrijven?

Wil je dat het besproken wordt in een van de columns op deltalimburg.nl?

Wil je ons een boekrecensie laten schrijven over jouw eigen boek?

Stuur je vraag of je titel dan gerust naar linda@bullseyepublishing.nl.

Ik wens jou en je naasten het allerbeste toe in dit nieuwe jaar. Dat er vele hartenwensen vervuld mogen worden en veel ‘verlanglijsten’ afgevinkt.

Proost, Linda

Neem ook eens een kijkje op de website van Linda Gielen. 

Foto Linda Gielen

Wellicht interessant