img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-1-2021 09:09

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 10 januari 2021

Midden-Limburg - 11 januari 2021 - Het dashboard coronavirus geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers en de meest recente informatie van het Laurentius Ziekenhuis en het SJG Weert. 

img

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 8 januari)

Momenteel liggen er 21 coronapatiënten in het ziekenhuis: 17 patiënten in de kliniek en 4 patiënten op de Intensive Care. Sinds 18 september zijn 150 patiënten weer voldoende hersteld en teruggekeerd naar hun eigen woonomgeving, 34 patiënten zijn overgeplaatst naar een andere zorginstelling, 22 patiënten zijn helaas overleden.

8 januari - Op 6 januari is gestart met de eerste vaccinaties in het ziekenhuis. Gisteren is er ook weer volop geprikt en ook vandaag wordt hiermee doorgegaan. De vaccinatiebereidheid is erg hoog. Vrijwel alle medewerkers die uitgenodigd werden, maken gebruik van de mogelijkheid.

SJG Weert (status 28 december)

Op dit moment liggen er 15 coronapatiënten in het ziekenhuis: 13 patiënten in de kliniek en 2 patiënten op de Intensive Care. Daarnaast liggen er 6 verdachte coronapatiënten in de kliniek. 

6 januari - De eerste medewerkers zijn gevaccineerd. Sjaak (verpleegkundige kliniek) en Maria (verpleegkundige IC)  kregen vandaag als eerste medewerkers het coronavaccin toegediend. De kop is eraf en er is een belangrijke stap genomen naar een wereld waar weer andere dingen dan corona centraal kunnen staan. "Dat hebben onze collega's verdiend én al onze patienten en bezoekers."

Risiconiveau in onze regio

Zeer ernstig: Strenge, landelijke maatregelen zijn noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie (waakzaam). Er zijn zeer veel mensen besmettelijk en het dagelijks aantal nieuwe besmettingen is hoog. Het bron- en contactonderzoek is niet meer effectief, waardoor het zicht op de verspreiding van het virus beperkt is. Maatregelen worden onvoldoende nageleefd. De regionale zorgcapaciteit is onvoldoende en een deel van de reguliere zorg is al afgeschaald. Maatregelen zijn erop gericht om landelijk en regionaal overbelasting van de zorg te voorkomen, kwetsbaren te beschermen en het virus weer maximaal te controleren.

Landelijke informatie op 10 januari

Positief getest  = 6.657

Opgenomen in het ziekenhuis = 119 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 1.850 mensen in het ziekenhuis.

Opgenomen op de IC-afdeling = 29 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 711 mensen op de Intensive Care.

Reproductiegetal = 0,91  (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, verkregen op 5 januari. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 172.028 (verkregen op 5 januari, wordt wekelijks bijgewerkt) 

5 januari: Overtuigende effecten van de lockdown van 15 december blijven vooralsnog uit. Het aantal mensen dat zich liet testen en het aantal mensen met een positieve testuitslag daalde weliswaar, maar het percentage positieve testen bleef deze week hoog. Het kan zijn dat mensen tijdens en na de feestdagen minder geneigd waren om zich te laten testen, of dat de lockdown wel effect heeft en minder mensen klachten hebben. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames was lager dan vorige week. Het aantal nieuwe IC opnames is iets hoger vergeleken met de week ervoor.  

Alle 25 regio's zijn op dit moment ingeschaald als ‘zeer ernstig’. 

Tags
Wellicht interessant