img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-1-2021 07:40

Burgemeester Roerdalen sluit bedrijfspand na aantreffen hennepkwekerij

Posterholt - 11 januari 2021 - Op maandag 11 januari  is op last van de burgemeester van de gemeente Roerdalen een loods gesloten, gelegen aan de Middenweg in Posterholt. In het bedrijfspand zijn op 26 november 2020 ruim 4.000 hennepstekken en 300 hennepplanten aangetroffen. De sluiting is voor de duur van drie maanden en vond plaats op grond van de Opiumwet. Het pand blijft tot 11 april 2021 gesloten.

img

Ruim 4.000 hennepstekken en 300 hennepplanten

Op 26 november 2020 trof de politie in het bedrijfspand een in werking zijnde hennepplantage en -stekkerij aan. Er stonden 4.026 hennepstekken en 300 hennepplanten. Het gaat om een loods op een industrieterrein. De kans is groot dat de hennepplanten bedoeld waren voor drugshandel. Gelet op de grote hoeveelheid stekken en moederplanten én de professionele inrichting. Volgens de politie was er al een keer eerder hennep geoogst.

Gevaar openbare orde en veiligheid

Drugshandel, wietteelt of de productie van andere drugs raakt buurtbewoners altijd door bijvoorbeeld stankoverlast en vervuiling, maar ook door een onveilig gevoel in de eigen woonomgeving. Daarnaast heeft het ook een negatieve invloed op de waarde van de eigen woning. Daarnaast is er mogelijk gevaar voor brand, verstikking en explosies. 

Daarom wordt iedereen opgeroepen om te melden als er een vermoeden is van drugshandel, wietteelt of productie van drugs in de eigen buurt. Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer: 0800-7000.  

Melden is dus altijd veilig.

De politie onderneemt altijd actie op basis van een melding. Wat die actie is hangt af van de situatie. Soms merkt degene die de melding heeft gedaan daar zelf niets van, doordat er achter de schermen iets gebeurt.

Melden heeft dus altijd zin. 

Stockfoto
 

Tags
Wellicht interessant