img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-1-2021 04:35

Plannen voor herinrichting voormalige voetbalvelden in Nunhem

Nunhem - 12 januari 2021 - Sinds de opheffing van SV Nunhem in 2017 ligt het voormalig sportpark 'De Jonker' braak. Er zijn sindsdien diverse mogelijke herbestemmingen besproken, maar tot nog toe zonder resultaat. Momenteel is Dorpsraad Nunhem in gesprek met de gemeente Leudal over een vergroening van het terrein, zoals een voedselbos, herdenkingsbos en/of dorpsboomgaard. De Dorpsraad wil graag de mening van dorpsgenoten hierin meenemen.  

img

Een vergroening van het al jaren braak liggende terrein aan de rand van Nunhem past goed bij de wens/uitdaging van de gemeente Leudal om de komende jaren 37.000 bomen te planten.

Er wordt momenteel gesproken over een voedselbos, een herdenkingsbos of een dorpsboomgaard. Ook een mix hiervan is een van de mogelijkheden.

Een voedselbos is een door mensen aangelegde “plantengemeenschap” (planten, bomen en struiken) met een hoog aantal eetbare soorten. Een voedselbos zou uiteindelijk volledig zelfvoorzienend en klimaatbestendig moeten zijn.

In een herdenkingsbos kunnen bomen worden gepland of geadopteerd ter nagedachtenis van overledenen. Maar ook het herdenken/eren van oud prinsen/prinsessen van CV de Bosuule is een mogelijkheid!

Een dorpsboomgaard zou je kunnen zien als een wat eenvoudiger variant van een voedselbos. De nadruk ligt wat meer op de productie van fruit en zaken als het zelfvoorzienend zijn en milieu aspecten hebben een wat lagere prioriteit.

Mening dorpsgenoten belangrijk

Voordat de Dorpsraad Nunhem verder praat met de gemeente, wil ze erg graag weten wat de inwoners van Nunhem van deze mogelijke bestemming vinden. Reageren kan o.a. via de FB-pagina van de dorpsraad, de website of per e-mail.  

Foto Dorpsraad Nunhem

Tags
Wellicht interessant