img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-1-2021 05:25

Herstelwerkzaamheden zuidelijke sluisdeur middenkolk sluis Maasbracht

Maasbracht - 14 januari 2021 - Rijkswaterstaat laat herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de zuidelijke sluisdeur van de middenkolk van sluis Maasbracht, zo meldt de Scheepvaartkrant. Er is vandaag gestart met de reparatie, die naar verwachting eind februari afgerond zal zijn. Eind juli raakte de sluisdeur beschadigd, toen een stuk drijfhout tussen de sluisdeuren terecht kwam. De overige twee kolken van sluis Maasbracht blijven gewoon in bedrijf, waardoor er geen hinder is voor de scheepvaart. 

img

Reparatiewerkzaamheden

Toen eind juli 2020 een stuk drijfhout tussen de sluisdeuren terecht kwam, raakten de draaipunten van de sluisdeuren beschadigd, waardoor de middenkolk niet meer gebruikt kon worden. De aannemer zal een aantal onderdelen van de beschadigde draaipunten vervangen en opnieuw afstellen. De deuren worden uitgehesen en verplaatst naar de werklocatie in de buurt van de sluis. Daar vinden de werkzaamheden plaats. Na afronding worden de deuren weer ingehesen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemerscombinatie Mourik-Dynniq.

Hoogste verval

Het sluizencomplex vormt de overgang tussen het Julianakanaal en de Maas. Naast de drie kolken, heeft het complex ook een pompgemaal om in droge tijden het schutverlies terug te kunnen pompen. Sluis Maasbracht overbrugt het hoogste verval (11,85 meter) van Nederland.

Foto: Leon van Lier (sluis Maasbracht, noordzijde)

Tags
Wellicht interessant