img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-2-2021 10:00

ROER College Schöndeln - Schoolexamen voorstellingen online te volgen

Roermond - 27 februari 2021 - Op 9 februari voerden de examenleerlingen Kunst Drama van VWO 6 van het ROER Schöndeln College hun examenvoorstelling uit. Op woensdag 3 maart is het de beurt aan de examenleerlingen Kunst Drama van HAVO 5. Vanwege corona zonder publiek. DeltaLimburg.nl verzorgt ook de livestream van HAVO 5. Belangstellenden kunnen zich hiervoor tot en met 2 maart aanmelden via onderstraand e-mailadres.

img

"Ondanks dit turbulente schooljaar zijn examenleerlingen Kunst Drama erin geslaagd om hun examenvoorstellingen vorm te geven. Het zou tof zijn als al hun harde werken naast een goed cijfer, beloond wordt met een fijn publiek. Beide voorstellingen zijn absoluut de moeite waard om gezien te worden!"

VWO 6  - 9 februari

Op dinsdag 9 februari beet VWO 6 het spits af. Zij speelden een bewerking van Shakespeares stuk Othello. Dat betekent lappen tekst, diverse archetypische verhoudingen tussen karakters en een hoop dramatische taferelen.

Het toneelstuk was al reeds bewerkt voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool, vandaar dat er ’s middags gespeeld zou gaan worden voor leerlingen van Aan de Roer en de Steenen Brug.

De spelers speelden dubbelrollen. Met ren- en vliegwerk moesten ze ervoor zorgen dat ze telkens snel genoeg omgekleed waren voor de volgende scène en het tempo in het stuk houden.

Het werd een groot succes met veel kijkers.

HAVO 5 - 3 maart

Op woensdag 3 maart is HAVO 5 aan de beurt. Met slechts één schooljaar basisspel hebben de HAVO 5 leerlingen zelf een toneelstuk geschreven. Het stuk is geïnspireerd door het bordspel Cluedo. Super knap!

Heel toevallig maakt HAVO 5 ook gebruik van dubbele rollen, hebben ze een uitbundig decor en belooft het toneelstuk een hoop mysterie. De leerlingen zijn naast het spel, ook zelf verantwoordelijk voor de gehele productie, denk daarbij aan decor, kostuums, grime, posters, etc.

Aanmelden voor de livestream van 3 maart

Iedereen die de voorstelling graag wil zien, kan zich hiervoor tot en met 2 maart aanmelden per e-mail via h.reulen@roercollege.nl. Vervolgens ontvangen degenen die zich aanmelden een link waarop de voorstelling te volgen is.  

De livestreams worden verzorgd door DeltaLimburg.nl. Wederom een mooie samenwerking tussen ROER College Schöndeln en DeltaLimburg.nl.

Tags
Wellicht interessant