img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-1-2021 04:46

50 jaar BC Broekhin - Broekhinner Kwis wordt UITGESTELD

Roermond - 20 januari 2021 - Het is dit jaar 50 jaar geleden dat BC Broekhin is gestart op de Bob Boumansstraat en om dat te vieren zou op zaterdagavond 23 januari De Broekhinner Kwis plaatsvinden, over een halve eeuw Broekhin. Maar in deze tijd waar een avondklok aan de orde is, heeft de school besloten de Broekhinner Kwis te verplaatsen en wel naar zaterdag 24 april. Er is nog plek, dus teams kunnen zich nog aanmelden!

img

Na al enkele dagen over een 'wat als' scenario te hebben gesproken, is de conclusie van het Broekhin na de persconferentie van vanmiddag, dat er geen andere beslissing mogelijk is dan de Broekhinner Kwis aanstaande zaterdag geen doorgang te laten vinden.

In een tijd waar een avondklok aan de orde is, je nog maar één persoon mag ontvangen en we nog meer moeten oppassen met elkaar bezoeken vanwege het virus, vindt de school het niet gepast om een Kwis te spelen waarbij het juíst de bedoeling is dat je over straat gaat en hier en daar met anderen bijkletst. 

De zeer uitgeklede versie die dan gespeeld zou kunnen worden, past niet in de geest van het idee dat de school heeft met de Broekhinner Kwis, een avond waar competitie en gezelligheid, het ophalen van herinneringen centraal zouden moeten staan.

"Dat vinden we natuurlijk heel erg jammer! Daarom hebben we besloten om de Kwis te verplaatsen, en wel naar zaterdag 24 april. We hebben op het moment ruim 80 teams, maar er is nog plek. Wil je alsnog meespelen op 24 april, stuur dan een mailtje naar 50jaar@broekhin.nl".  

Foto BC Broekhin

 

Wellicht interessant