img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-1-2021 10:50

Documentairefilm 'The Monument of Tolerance'- Trailer

Leudal - 21 januari 2021 - Twee jaar lang hebben twee jonge, Amerikaanse vrouwen, Tracie Hunter en Elizabeth Suter, meegelopen tijdens de veteranenweek van de Stichting Herdenkingsmonument Militairen (Monument of Tolerance). Ze hebben hierover een prachtige documentaire/film gemaakt, die dit voorjaar zal verschijnen. Met grote trots presenteert de Stichting hierbij de trailer van deze indrukwekkende film.

Tracie en Elizabeth zijn de oprichters en vrijwilligers van Beyond the Call, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het, uit eerste hand, visueel documenteren van verslagen van WOII-veteranen. Voor hun vorige documentaire hebben ze een Emmy gewonnen.

Hun boodschap bij deze film

75 Jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog komen veteranen van zowel de geallieerde als de asmogendheden en overlevenden van de Holocaust, samen om zich te verzoenen en tolerantie in praktijk te brengen. Deze voormalige vijanden laten aan de wereld zien dan verzoening haalbaar is en dé weg voorwaarts naar een gezamenlijke toekomst.

Stichting Herdenkingsmonument Militairen: "Met deze boodschap hebben ze de intentie van ons monument heel goed verwoord. We zijn er dan ook trots op de trailer van deze ongetwijfeld indrukwekkende film met u te kunnen delen"

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van WII Beyond The Call, de FB-pagina en Instagram.

En natuurlijk ook op de website van het Monument van Verdraagzaamheid en de FB-pagina. U kunt ook contact opnemen per e-mail via info@monumentoftolerance.com of telefonisch via 06-4258 2446.

 

Tags
Wellicht interessant