img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-1-2021 02:10

Zwerfvuil rapen met de gratis app 'HelemaalGroen' - Doe mee!

29 januari 2021 - Hoe heerlijk is het om een mooie wandeling te maken. Helaas kom je vaker dan je wilt ook (vaal plastic) zwerfvuil tegen. Het plastic brokkelt pas na jaren in kleine stukjes uit elkaar en komt via de dieren in hun maag terecht en daardoor ook in ons eten. Ga je een wandeling maken, neem daarom eens een (plastic) zak mee. een grijper of (tuin)handschoen én de gratis app HelemaalGroen, die meteen op een kaart laat zien waar jij zwerfvuil hebt geraapt. 

img

Weet je dat een plastic fles of zakje na 5-10 jaar niet zomaar verdwijnt maar dan nog slechts langzaam aan het afbrokkelen is? En een plastic sixpack houder zelfs na 100 jaar...? 

Elkaar motiveren

De app van Helemaal Groen maakt op een kaart direct zichtbaar waar jij zwerfvuil hebt geraapt. En dat motiveert ook anderen die actief zijn in dat gebied.

Alleen kun je niet veel, maar samen lukt dat wel: Je omgeving, buurt of dorp  Helemaal Groen kleuren en houden. De app van HelemaalGroen maakt alle acties zichtbaar, van iedereen die zich inzet voor een schone omgeving, met een mooi en gezamenlijk resultaat.

Hoe het werkt

Zet de app aan tijdens je wandeling, dan wordt het gelopen traject waar jij zwerfvuil hebt geraapt geregistreerd. Dit traject wordt vervolgens groen ingekleurd op de kaart die de app steeds bijhoudt.

Na een maand verkleurt een groen gekleurde route naar bruin. Zo kan iedereen in jouw buurt zien waar weer actie nodig is en om dat traject weer groen te maken. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om jouw buurt Helemaal Groen te houden.

Op de kaart app.helemaalgroen.nl is voor iedereen, en ook voor jouw gemeente, zichtbaar waar zwerfvuil wordt geraapt!

Kijk ook dit informatief filmpje met meer uitleg over de app.

Doe mee! 

Hier kun je de gratis app downloaden.

Tags
Wellicht interessant