img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-1-2021 12:56

Proteion start met vaccinatie bewoners zorgcentra

Haelen/Heythuysen/Horn/Roermond/Thorn/Wessem - 29 januari 2021 - Vanaf vandaag start Proteion met de vaccinatie van de bewoners van de Proteion zorgcentra. Proteion heeft een eigen vaccinatieteam samensteld dat uit 20 verpleegkundigen bestaat. Iedereen is heel enthousiast om deze klus samen te klaren. Er zijn zelfs enkele gepensioneerde collega’s die de helpende hand komen bieden.

img

Trea is verpleegkundige bij de 24-uurs verpleegkundige dienst en stuurt het vaccinatieteam van Proteion aan: “Binnen korte tijd hebben we een eigen vaccinatieteam samengesteld met 20 verpleegkundigen. Iedereen is heel enthousiast om deze klus samen te klaren. We hebben zelfs een paar gepensioneerde collega’s die ons komen helpen, zó mooi! En zij hebben ook een brok ervaring. Iedereen wil weer licht zien aan het einde van de tunnel. Daar dragen wij ons steentje aan bij."
 
"Afgelopen periode is het team klaargestoomd voor deze klus. We moeten de protocollen goed kennen en het team heeft een instructie gehad. Ook moesten er materialen aangeschaft worden. Zo hebben we bijvoorbeeld koelboxen nodig die je op 12V en op netstroom kunt aansluiten. Dit voor het opslaan van de vaccins. Ik sta ervan te kijken wat er allemaal geregeld moet worden. Nu kunnen we gaan starten met vaccineren. In een paar dagen tijd gaan we alle Proteion-locaties langs om ervoor te zorgen dat onze bewoners gevaccineerd worden. We werken nauw samen met de teams daar, zodat alles goed verloopt.”
 
Zo wordt weer een volgend stapje gezet richting meer vrijheid.

Proteion heeft in Midden-Limburg zorgcentra in Roermond, Horn, Thorn, Wessem, Haelen en Heythuysen. Daarnaast zijn er nog enkele zorgcentra in Zuid- en Noord-Limburg.

Wellicht interessant