img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-1-2019 16:00

Goed nieuws voor starters op de woningmarkt!

Limburg - Goed nieuws voor starters op de woningmarkt! De Startersregeling gaat door tot zeker 31 december 2023. Dit hebben Provinciale Staten besloten op 14 december 2018. Het beschikbare krediet van de regeling wordt uitgebreid met € 5,5 miljoen. De regeling is op enkele punten aangepast. Zo is de maximale koopprijs van een Starterswoning verhoogd naar € 185.000. De regeling is gestart in 2006 en helpt elk jaar ongeveer 400 starters aan een koopwoning. 

img

Een starterswoning is een koopwoning die voor starters op de woningmarkt bereikbaar is. Starters zijn mensen die nog niet eerder een koopwoning hebben gehad en dus geen overwaarde hebben in een vorig huis. Dit betekent dat een starter het huis met zijn salaris (en eventueel spaargeld) moet kunnen betalen.

Gemeenten die de maximale koopprijs willen verhogen, moeten hun eigen verordening hierop aanpassen. Dit jaar wordt de 3000e lening verwacht. Momenteel nemen 27 Limburgse gemeenten deel aan de regeling. Simpelveld sluit dit jaar nog aan bij de regeling. De gemeenten die geen startersregeling bieden, zijn Heerlen, Maastricht en Valkenburg aan de Geul.

Foto: Helian van Lier

Wellicht interessant