img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-2-2021 05:14

Tweede Kamerlid Kelly Regterschot op bezoek in Maasbracht

Maasbracht - 1 februari 2021 - Een afvaardiging van de winkeliers in Maasbracht ging zaterdag 30 januari in gesprek met VVD Tweede Kamerlid Kelly Regterschot. Onderwerp van dit gesprek waren de zorgen van ondernemers over de duur van de lockdown en de impact die de lockdown heeft op hun onderneming. Het gesprek werd geïnitieerd door wethouder Carla Peters van de gemeente Maasgouw, die hierover de afgelopen week regelmatig werd benaderd door bezorgde ondernemers. 

img

Tweede Kamerlid Regterschot ging in gesprek met Peter Schols van Schols Schoenmode en Monique Stal-Valkenburg en Nancy Snel van Kledingwinkel Outfit & Zo. Deze ondernemers wilden een duidelijk signaal afgeven namens alle winkeliers, die volledig hebben moeten sluiten tijdens de tweede lockdown.

Het belangrijkste noodsignaal is “Geef ons perspectief, geef ons een datum waar we ons op mogen richten, om weer open te mogen gaan. We willen seizoeninkopen tijdig kunnen doen, maar weten niet waar we aan toe zijn. We moeten keuzes kunnen maken, maar die keuzes hebben financiële gevolgen.“

Monique, Nancy en Peter gaven ook aan: “We gunnen alle winkeliers omzet, niet alleen de essentiële winkels. We willen net als anderen weer kunnen ondernemen, minimaal zoals in de eerste lockdown, waarbij we ons perfect hielden aan alle instructies. We zorgden voor duidelijke instructies voor onze klanten, hielden ons aan de aantallen en aan de veiligheidsinstructies. Nu mag niet eens een pakketje worden afgehaald buiten aan de deur!”  
 
Peter Schols: "Veilig werken, eventueel met tijdslots voor bezoekers, dat is allemaal mogelijk in onze winkels. Klanten die niet digitaal actief zijn, komen toch, in de hoop dat iemand aanwezig is, naar onze winkel, omdat schoenen kapot zijn en ze niet weten waar ze anders terecht kunnen. We hebben  dienstverlening hoog in het vaandel staan en dan iemand buiten laten staan, dat raakt je als ondernemer. We zijn er altijd voor onze klanten. Ze zijn het lokale karakter gewend. Het zit in de genen om het allerliefst te willen helpen."

Kelly neemt deze duidelijke boodschap (wordt ons verhaal wel gehoord, kunnen ze ons een perspectief geven, hoe komen we weer uit deze lockdown?) mee naar Den Haag, om daar aandacht te vragen voor de Maasgouwse ondernemers. Naast het bovenstaande werd ook aandacht gevraagd voor het gegeven dat de nationale overheid € 67 miljard extra uitgeeft aan ondernemers, maar dat helaas niet alle ondernemers van de steunpakketten gebruik kunnen maken i.v.m. gestelde voorwaarden. Voor die ondernemers zouden er ook maatwerk oplossingen mogelijk moeten zijn.

Beide boodschappen neemt Kelly mee. Kelly en Carla gaan ook in gesprek met de provincie Limburg om aanvullende mogelijkheden voor de ondernemers te bespreken, "zodat we hopelijk weer snel de slogan actief kunnen gebruiken “Koop lokaal bij een winkelier van hier.”

Foto gemeente Maasgouw
 
 

Tags
Wellicht interessant