img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-2-2021 10:18

Proteion viert 100-jarig bestaan

Horn - 2 februari 2021 – Proteion bestaat 100 jaar. Wat in 1921 begon als Sanatorium Hornerheide, is uitgegroeid tot een zorgorganisatie met een veelzijdig aanbod, van thuiszorg tot verpleeghuiszorg. "Hoe zeer we ook bezig zijn met de gevolgen van het coronavirus, soms moet je stilstaan bij wat mooi is. Bij wat gewoon bijzonder is. 100 jaar worden, dat doe je immers maar één keer."

img

Ontstaan

Op 7 mei 1921 werd Sanatorium Hornerheide opgericht door het Groene Kruis. Dit vormde de basis van Proteion. Wat daar ontkiemde, groeide uit tot een grote zorgorganisatie met zo’n 3.000 medewerkers en 1.500 vrijwilligers die elke dag klaar staan voor onze 10.000 cliënten in Noord- en Midden-Limburg.
Niet alleen Proteion heeft iets te vieren dit jaar. Hornerheide is tegenwoordig een van de 11 Proteion-zorgcentra en daarnaast is ‘dochter’ Ciro gevestigd op het terrein van Hornerheide. Beiden vieren dit jaar ook hun 100-jarig bestaan.

100 jaar

Wiel Ploegman, voorzitter Raad van Bestuur Proteion: “100 jaar Proteion staat voor 100 jaar klaarstaan voor kwetsbare cliënten, ouderen en chronisch zieken, thuis en in onze zorgcentra. Hoe de dag van morgen er ook uit ziet, tijdens dit feestjaar hebben we een aantal mooie jubileumverrassingen in petto. Alles gebaseerd op onze 100e verjaardag en uiteraard coronaproof.”

Bjorn Ceresa, lid Raad van Bestuur Proteion, licht alvast een tipje van de sluier : “De medewerkers en vrijwilligers van Proteion ontvangen deze week alvast een speciaal eerbetoon. In de loop van dit jaar kunnen zij rekenen op een aantal leuke attenties, bijzondere activiteiten en speciale momenten. Ook de cliënten worden in het zonnetje gezet.”

Felicitaties

Speciaal voor het jubileumjaar is een felicitatiepagina aangemaakt. Hier kan iedereen een felicitatiebericht of mooie herinnering aan Proteion achterlaten.

Tags
Wellicht interessant