img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-2-2021 11:55

Bibliorura - verrassingspakketjes voor basisschoolleerlingen groot succes

Roermond - 3 februari 2021 - De verrassingspakketjes met boeken die de leesconsulenten van de Bibliotheek Bibliorura voor basisschoolleerlingen maken, zijn een groot succes. Er zijn inmiddels ruim 400 pakketjes gemaakt. Met de boekenpakketjes wil de bibliotheek de scholen en ouders ondersteunen bij het op peil houden van het leesniveau en het leesplezier tijdens de lockdown. De tasjes worden met veel enthousiasme ontvangen.

img

De leerlingen van de basisscholen in Roermond en Roerdalen lenen normaal gesproken boeken in de schoolbibliotheek. Maar omdat de scholen dicht zijn, kunnen ze daar geen boeken lenen. Daar heeft de bibliotheek iets op gevonden: de leerlingen kunnen een mailtje sturen naar de leesconsulent van de bibliotheek en die maakt een verrassingspakketje klaar. Het tasje boeken kan vervolgens afgehaald worden in de bibliotheek in Roermond.  
 
Normaal gesproken komen de leesconsulenten wekelijks op de basisscholen om het lezen bij de leerlingen te stimuleren. Met de boekenpakketjes wil de Bibliotheek Bibliorura de scholen en ouders ondersteunen bij het op peil houden van het leesniveau en het leesplezier tijdens de lockdown. De tasjes worden met veel enthousiasme ontvangen!

Foto Bibliorura
 

Tags
Wellicht interessant