img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-2-2021 11:49

Juweeltje van de week #48 - Hart voor Baexem

Baexem - 7 februari - Ons 48e 'juweeltje van de week' is het Hart voor Baexem, in het dorp Baexem (hoe kan het ook anders), in de gemeente Leudal. Dit hart staat bij de kerk in het centrum van het dorp en zoals je ziet is het op dit moment helemaal carnvalssfeer gebracht. Het hart heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis...  lees snel verder.  

img

Het Hart voor Baexem

In 2014 is een Coöperatie in het leven geroepen met de naam “Hart voor Baexem” die door en voor inwoners van Baexem wordt gerund. Het ‘droombeeld’ voor de toekomst is dat Baexem een dorp zal zijn en blijven waar mensen ‘lekker leven’ omdat ze met elkaar in gesprek zijn en samen activiteiten organiseren en beleven. Een dorp waar pro-actief en positief met (nieuwe) uitdagingen wordt omgegaan door de bewoners. Een dorp waar jeugd, werkenden en ouderen aandacht hebben voor elkaars belangen en behoeftes en waar de bewoners er als groep(en) zelf voor zorgen dat deze behoeftes ook daadwerkelijk ingevuld kunnen worden.  

Samen met lokale kunstenaar Patrick Kusters (o.a. bekend van de Doonderbiebank) hebben ze een speciaal hart gemaakt, waaronder dit grote hart in het centrum van het dorp. Want hoe mooi zou het zijn als iedereen zijn hart voor Baexem liet stralen? Iedereen mocht een eigen hart kopen, speciaal voor thuis. Dit hart, gemaakt van draadstaal, kon men plaatsen voor het raam of in de tuin. Zo dragen de inwoners samen hun trots voor Baexem uit.

Het grote hart wordt regelmatig versierd, zoals met Sinterklaas en Kerst. Nu dus voor Carnaval door KV de Plekploasters. 

Over de wekelijkse juweeltjes van DeltaLimburg.nl

Sinds februari 2020 plaatst DeltaLimburg.nl elk weekend als kopfoto op haar FB-pagina het juweeltje van de week. Een bijzondere plek, situatie of object in onze eigen regio, aangevuld met een stukje (achtergrond)informatie. Sinds medio januari 2021 plaatsen we deze juweeltjes ook op de website. 

Foto Helian van Lier

Tags
Wellicht interessant