img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-2-2021 07:00

Wèt ge nog? - CV Onger 't Viaduct - ViVaS 2019 Aftermovie

Maasbracht/Brachterbeek - 7 februari 2021 - In aanloop naar de Vastelaovend, die bij DeltaLimburg.nl van start gaat met het LIVE Blieftoesfestival Vastelaoveseditie op 12 februari, nemen we jullie elke dag mee naar een mooi vastelaovesmoment in 2018/2019 of 2019/2020. CV Onger 't Viaduct stuurde ons de Aftermovie ViVaS 2019, die we natuurlijk graag met jullie delen.

CV Onger 't Viaduct: "De ViVaS (waarvan de 1e editie plaatsvond op 23 november 2018, is ontstaan uit onze traditionele Prinsuitroeping. We merkten dat de publieke belangstelling terug begon te lopen en hebben toen het concept van onze Prinsuitroeping tegen het licht gehouden.

We hebben gekeken welke elementen we wilden/moesten behouden, en waar we mee wilden stoppen cq de opzet van wilden wijzigen. Zo kwamen wij tot de bijvoorbeeld tot de conclusie dat de uitroeping zelf incl. omkleden, installeren, proclamatie voorlezen etc véél te lang duurde en we daarmee de aandacht van het publiek verloren.

Toen hebben we ons als doel gesteld om dit binnen 11 minuten te gaan doen. Dan bleef er meer tijd over voor waar het echt om ging: feesten! Ook werd de artiest vervangen door een band zodat er de hele avond live-muziek was, wat zorgt voor meer interactie met het publiek.

Kortom we wilden terug naar de basis, het op onze eigen manier doen zoals we in 2003 ook ooit gestart zijn: ‘angers ès angers en angers ès angere’. En met succes!"

Reportage: CV Onger 't Viaduct  

 

Wellicht interessant