img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-2-2021 10:45

Enquête over afvalinzameling in Leudal - Geef uw mening!

Leudal - 10 februari 2021 - De gemeente Leudal streeft naar een duurzame samenleving waarbij in de toekomst geen plaats meer is voor afval. Dit staat ook beschreven in het duurzaamheidsprogramma 'Duurzaam Leudal 2030'. Ook inwoners worden hierin gehoord en daarom nodigt de gemeente inwoners uit om via een enquête omtrent afval hun mening te geven over de afvalinzameling in Leudal.

img

Samen met de andere gemeenten, waarvoor Reinigingsdienst Maasland het afval inzamelt (Maasgouw en Roerdalen), zijn realistische doelstellingen opgesteld voor de komende jaren:

• Het verlagen van het restafval naar 100 kg restafval per inwoner uiterlijk in 2023;
• Het verlagen van het restafval van 100 kg naar 80 kg restafval per inwoner uiterlijk in 2025.

Terugdringen restafval

Om deze doelstellingen te behalen zijn onder deskundige begeleiding van adviesbureau: De Afvalspiegel, 4 scenario’s voor de toekomstige afvalinzameling opgesteld. Dit voor de belangrijkste afvalstromen: restafval, GFT, PMD en oud papier/karton. De focus ligt hierbij op het terugdringen van het relatief hoge percentage GFT in de restafvalcontainer. Voor Leudal is dit 42% van de afvalinzameling.

Wethouder Robert Martens: “In het kader van het Duurzaamheidsprogramma is er ook aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling. Volgens Milieu Centraal gooien we in Nederland  gemiddeld 34 kilo eten per persoon weg per jaar. Daarnaast gieten we ook nog eens 45 liter drinken door de gootsteen. Zonde voor het milieu en de portemonnee.”

Uw mening telt! Vul de enquête in

Om u als inwoner te betrekken en ook uw mening hierover te horen houdt de gemeente Leudal een digitale enquête. De uitkomsten hiervan worden meegenomen in de definitieve besluitvorming door de gemeenteraad en de te maken keuze als het gaat om uw afval in Leudal.

Klik hier om deel te nemen aan deze enquête. 

Tags