img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-2-2021 09:49

Speeltuin Kitskensberg Roermond is Limburgse winnaar ANWB Fonds 2020

Roermond - 11 februari 2021 - Speeltuin Kitskensberg Roermond is de Limburgse winnaar bij het ANWB Fonds 2020. De speeltuin had een bijdrage gevraagd voor de realisatie van een verkeerstuin waar alle kinderen - valide, mindervalide, visueel beperkt - samen  spelenderwijs kunnen leren hoe ze veilig door het verkeer kunnen gaan. De speeltuin ontvangt van het ANWB Fonds € 10.000 om dit prachtige project te kunnen realiseren.

img

Het ANWB Fonds heeft het realiseren van deze verkeerstuin in Roermond uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Limburg.

Over Speeltuin Kitskensberg Roermond

Speeltuin Kitskensberg is een stichting die geheel gerund wordt door vrijwilligers met als doel kinderen uit verschillende doelgroepen samen te laten spelen. Graag wil de speeltuin kinderen van jongs af aan in aanraking laten komen met het verkeer.

Iedere ouder wil zijn of haar kind graag met een vertrouwd gevoel ‘de straat op sturen’. Dus het is heel belangrijk om kinderen verkeersveilig te maken en bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Ook voor kinderen met een beperking (visueel of lichamelijk) is het belangrijk verkeerssituaties te kunnen leren inschatten en in de praktijk te leren uitproberen. Resultaat wordt een verkeerstuin waar ieder kind van alle leeftijden en alle achtergronden samen kunnen leren hoe ze veilig door het verkeer kunnen gaan.

Over het ANWB Fonds

Het ANWB Fonds helpt maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, duurzame mobiliteit en vrije tijd/toegankelijkheid. Tot en met 12 oktober 2020 konden projecten worden aangemeld. Uit alle inzendingen zijn 70 projecten geselecteerd waar tot 24 november 2020 op gestemd kon worden. 

Er waren in totaal drie projecten in Limburg geselecteerd. De overige twee Limburgse projecten komen uit Spaubeek en Maastricht. 

Foto's Nicole Golsteijn

Wellicht interessant