img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-2-2021 07:55

De hoofdrolspelers van The Passion 2021 in Roermond zijn bekend

Hilversum/Roermond - 17 februari 2021 - Vanavond zijn in het TV-programma De Vooravond de hoofdrolspelers van The Passion 2021 van KRO-NCRV in Roermond bekendgemaakt. Dat Trijntje Oosterhuis de rol van Maria zal vertolken was al enkele dagen bekend. Anita Witzier is de Verslaggever, Humberto Tan is de Verteller, Tygo Gernandt is Pilatus, Freek Bartels is Jezus en Rob Dekay speelt de rol van Judas.  

img

Freek Bartels (34) die de rol van Jezus zal spelen, vertolkte eerder de rol van Jezus in de musical Jesus Christ Superstar. Freek is een Nederlands zanger, (musical)acteur en presentator.

Rob Hameka (33), beter bekend onder zijn artiestennaam Rob Dekay, is een Nederlandse singer-songwriter in het genre soulvolle country-pop.

Tygo Gernandt (46) is een Nederlands acteur en documentairemaker. 

Vertrouwd én vernieuwd

Het traditionele paasverhaal blijft bij KRO-NCRV in ere, wel komen in de vernieuwde vertelling extra scenes en zijn er in deze editie een aantal Engelse hits te horen die speciaal voor The Passion vertaald zijn naar het Nederlands. In de context van het paasverhaal krijgen deze nummers ineens een heel nieuwe lading. Met het thema van The Passion “Ik ben er voor jou’, wil de omroep een oproep doen aan de kijkers om voor de ander klaar te staan. Omdat fysieke aanwezigheid in Roermond dit jaar vanwege corona anders zal zijn, wordt The Passion interactiever en kan de kijker via thepassion.kroncrv.nl onderdeel zijn van de 11de editie van het paasevenement. The Passion wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds en bisdom Roermond. Het programma wordt geproduceerd door Mediawater voor KRO-NCRV. 

LIVE te zien op TV

The Passion wordt op Witte Donderdag 1 april live uitgezonden om 20.30 uur door KRO-NCRV op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start.

Foto Stijn Ghijsen 

Wellicht interessant