img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-3-2021 18:44

Laatste jaarplaatshouders verlaten voormalig recreatiepark Elfenmeer

Herkenbosch - 2 maart 2021 - Uiterlijk 1 juni 2021 zullen de laatste jaarplaatshouders het recreatiepark Elfenmeer verlaten. Dat is de uitkomst van overleg tussen de jaarplaatshouders en de gemeente Roerdalen. In december 2020 oordeelde de Rechtbank Limburg al dat de standplaatsen uiterlijk 1 maart 2021 moesten worden ontruimd. De jaarplaatshouders hadden hoger beroep ingesteld tegen die uitspraak, maar dat wordt nu ingetrokken.
 

img

De gemeente Roerdalen wil het terrein in de nazomer overdragen aan Huttopia, dat vervolgens aan de slag gaat met het park.

Wethouder Jan den Teuling van de gemeente Roerdalen is blij dat het vizier nu op de toekomst kan worden gericht: “Met deze afspraken ligt de toekomst open voor de ontwikkeling van het terrein door Huttopia. De nieuwe camping zal de toeristische aantrekkingskracht van de regio vergroten, en daar kan de hele gemeente van profiteren.”

Uiterlijk 1 juni 2021 zal het terrein leeg zijn, waarna het zal worden overgedragen aan Huttopia. 

Huttopia heeft wereldwijd ruim 40 natuurcampings en villages, vooral in Frankrijk. Het voormalige recreatiepark Elfenmeer wordt een van de eerste Nederlandse parken van het bedrijf. In de provincie Overijssel heeft het Franse bedrijf al een camping: Camping De Roos

Foto: Huttopia

Wellicht interessant