img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-3-2021 11:01

Postcoderoosproject voor zonnedaken van start in Herten

Herten - 9 maart 2021 - Coöperatie RoerOm Energie U.A., actief binnen de gemeente Roermond, is een coöperatieve vereniging van inwoners van Roermond die in juni 2015 is opgericht. Haar doel is om inwoners van Roermond te helpen met energiebesparing en samen betaalbare duurzame energie te realiseren. De coöperatie start nu het postcoderoosproject 'Zonneroos RoerOm Energie' op, waarbij burgers tegen een aantrekkelijk rendement kunnen investeren in zonnepanelen op gemeentelijke daken in Herten.

img

Nieuw bestuur RoerOm Energie

In januari 2021 is een compleet nieuw bestuur aangetreden met Floris Mokveld (voorzitter), Rob van Vugt (secretaris), Harry Tolkamp (penningmeester) en daarnaast algemeen bestuursleden Janne Opmeer, Janneke Postulart, Odile de Ras en Arnold Reusken. Dit nieuwe bestuur werkt met passie aan de missie van RoerOm Energie: betaalbare, bij voorkeur lokaal opgewekte, duurzame energie mogelijk maken voor inwoners van Roermond.

Wat is een Postcoderoosproject  

In 2021 biedt de Rijksoverheid speciaal voor leden van energiecoöperaties een vernieuwde subsidieregeling voor postcoderoosprojecten. Een postcoderoosproject is vooral interessant voor mensen die zelf geen geschikt dak hebben om zonnepanelen op te leggen of in een huurhuis wonen, maar toch graag duurzame zonne-energie willen opwekken. Maar ook inwoners die zelf al zonnepanelen op hun dak hebben liggen of gewoon willen investeren in lokaal opgewekte duurzame energie, kunnen deelnemen.

Als deelnemer investeer je in één of meer participaties die zijn gekoppeld aan de gelegde zonnepanelen. Deze participaties leveren over de looptijd een behoorlijk rendement op. Als je gaat verhuizen blijf je eigenaar van de participaties. Dat maakt deze nieuwe postcoderoosregeling nog interessanter om mee te doen. Deelnemers dragen bij aan het opwekken van duurzame energie en leveren daarmee een positieve bijdrage aan de energietransitie.

Postcoderoosproject in Herten

De gemeente Roermond stelt voor het realiseren van een “postcoderoosproject nieuwe stijl” aan RoerOm Energie dakoppervlak ter beschikking van twee gemeentelijke panden in Herten. Dit project gaat van start onder de naam ‘Zonneroos RoerOm Energie’.

De centrale postcode is 6041, waardoor alle inwoners van Roermond, behalve 6044 kunnen deelnemen. Deze laatste postcode komt in een eerstvolgende project zeker aan de beurt. Met het realiseren van dit postcoderoosproject komt lokaal opgewekte, duurzame energie voor meer inwoners van Roermond binnen bereik. Het project wordt naar verwachting het eerste van een reeks succesvolle energieprojecten voor RoerOm Energie. 

Interesse?

Wilt u meer weten over RoerOm Energie of over het postcoderoosproject “Zonneroos RoerOm Energie”? Bezoek de website van RoerOm Energie of mail naar info@Roeromenergie.nl

Wellicht interessant