img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-3-2021 11:53

'Wandelgemeente van het jaar 2021' - Roerdalen 2e plaats

Roerdalen - 26 maart 2021 UPDATE - De gemeente Roerdalen is tweede geworden in deze landelijke verkiezing. Een mooie beloning voor de uitgebreide wandelmogelijkheden in de gemeente Roerdalen. Loon op Zand mag de titel 'Wandelgemeente van het Jaar 2021' voeren.

Roerdalen - 15 maart 2021 - Wandelkrant 'Te Voet' heeft de gemeente Roerdalen genomineerd als één van de drie finalisten voor de titel 'Wandelgemeente van het jaar 2021'. De overige twee finalisten zijn de gemeenten Landerd en Loon op Zand in Noord-Brabant. 

img

Dat je in de gemeente Roerdalen, waartoe ook Nationaal Park De Meinweg deel behoort, heerlijk kunt wandelen en genieten weten al velen. Breng nog snel jouw stem uit, stemmen kan tot 19 maart. 

Drie finalisten

Elk jaar roept wandelkrant ‘Te voet’ een nieuwe gemeente uit tot Wandelgemeente van het jaar. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury drie kandidaten. Dit jaar zijn dat de gemeente Roerdalen in Limburg en de gemeenten Landerd en Loon op Zand in Noord-Brabant. 

Deze drie gemeenten zijn genomineerd op basis van een enquête over de wandelvriendelijkheid onder alle gemeenten in Nederland. Vervolgens zijn de gemeenten ter plaatse getest door de verslaggevers van ‘Te voet’, die de mooiste wandeling in de gemeente hebben gelopen en die gemeente én route hebben beoordeeld op diverse criteria. 

Stem uitbrengen

Onlangs maakte de vakjury een wandeling door de gemeente Roerdalen. Een uitgebreid verslag van deze wandeling is hier te lezen.  

Ook jouw stem telt mee voor deze verkiezing. Registreer je op de website Te Voet Online en kies vervolgens jouw Wandelgemeente van het Jaar. Er kan nog tot 19 maart worden gestemd.

Over de verkiezing 'Wandelgemeente van het jaar'

Jaarlijks organiseert wandelkrant 'Te voet' de verkiezing van de Wandelgemeente van het Jaar. Elk jaar doen een veertigtal Nederlandse gemeenten een gooi naar deze titel.

Nadat er drie gemeenten genomineerd zijn door de vakjury (de hoofdredacteur, de uitgever en een onafhankelijke redactiemedewerker) barst de verkiezingsstrijd los.

De uitslag wordt deels bepaald door de publieksstemmen, maar uiteindelijk is de vakjury doorslaggevend.  

Foto Leon van Lier  

Wellicht interessant