img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-3-2021 05:29

Laurentius Ziekenhuis krijgt een 10 voor voedselveiligheid

Roermond - 15 maart 2021 - Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is vorige week onderworpen aan de jaarlijkse tweedaagse audit op het gebied van voedselveiligheid door de inspecteurs van Houwers Groep. Bijzonder is dat de 16 geïnspecteerde afdelingen met een 100 procent score uit de bus kwamen. "Laurentius Ziekenhuis legt de lat erg hoog op het gebied van voedselveiligheid. Ze gaan hier voor de 10." 

img

Inspecteur Manolito Willems: “Jaarlijks bezoeken wij de centrale keuken, restaurant De Pelikaan en de 14 afdelingen in het ziekenhuis. Laurentius Ziekenhuis legt de lat erg hoog op het gebied van voedselveiligheid. Ze gaan hier voor de 10. Ik zag dan ook nauwelijks tot geen tekortkomingen en dat is bijzonder voor een organisatie van deze omvang.”

Alle zestien geïnspecteerde afdelingen van het Laurentius Ziekenhuis hebben aangetoond te voldoen aan de specifieke Hygiënecode voor de voedingsverzorging in Zorginstellingen en Defensie 2014. Maar liefst een 100 procent score dus!
 
Het Laurentius Ziekenhuis speelt volgens de inspecteur op een erg positieve manier in op de huidige coronacrisis, waarbij alles zó ingericht is dat men al binnen een dag kan afschalen of opschalen. “Het restaurant is momenteel ingericht als take away-locatie. Voor personeel zijn verschillende ruimtes ingericht om te kunnen pauzeren. In de eerste coronagolf was er zelfs een 24-uursservice voor medewerkers, omdat er zoveel van ze werd gevraagd. In de tweede golf is er gekozen voor een bestelservice. Medewerkers kunnen dagelijks een maaltijd bestellen. Voor IC-medewerkers is er dagelijks een soepservice. De loyaliteit, warmhartigheid en inspiratie maakt deze club een voorbeeld voor anderen. In alles hebben ze het voor elkaar en gaan ze voor niets minder dan een 10. Met als resultaat weer een prachtig certificaat voedselveiligheid.”

Foto Laurentius Ziekenhuis

Tags
Wellicht interessant