img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-3-2021 12:47

Twee winnaars fotowedstrijd Cuypershuis

Roermond - 18 maart 2021 - Het Cuypershuis in Roermond is momenteel nog gesloten voor bezoekers, maar het markante gebouw is van buiten wel nog te bekijken, te ontdekken én te fotograferen. Met een fotowedstrijd konden fotografieliefhebbers het complex op een creatieve manier in beeld te brengen. Velen maakten gebruik van deze uitnodiging. De jury heeft uiteindelijk voor twee foto's gekozen: foto van de passer - Nick Marlow en foto van de houtloods - Thieu Smeets.

De jury kon kiezen uit een groot aanbod van foto’s van het logo boven de hoofdingang, de rode passer vanuit diverse standpunten, reflecties in de ramen, doorkijkjes en details van het gebouw. Uiteindelijk vielen er twee foto’s in de prijzen:

Foto van de passer – Nick Marlow

“Het typische beeld van het Cuypershuis, maar dan anders vastgelegd.”

Deze foto van de rode passer sprong er duidelijk uit voor de jury. De compositie in het beeld is goed in balans, de passer en de gevel van het museum vormen twee losse elementen en toch één duidelijk herkenbaar beeld. De passer op de voorgrond staat lekker in de ruimte en het geheel omsluit elkaar mooi.

Foto van de houtloods – Thieu Smeets

“Je gaat als bezoeker zoeken en kijken naar waar deze foto is gemaakt.”

De fotograaf is iemand die op details let en creatief met een mooi lijnenspel een frisse en andere blik op het gebouw geeft. Je bent verbaasd dat dit ook een onderdeel is van het museumcomplex! De foto past daarom goed bij het verhaal van het woonhuis en de werkplaats van Pierre Cuypers. Door de versieringen in het hout zo gedetailleerd te fotograferen ziet de jury een typisch herkenbaar element van Cuypers terug.

Over de fotowedstrijd Cuypershuis

De winnende inzendingen worden de nieuwe profielfoto’s op de sociale mediakanalen van het Cuypershuis. Verder ontvangen de fotografen een mooie afdruk van hun eigen werk.

De winnaars zijn geselecteerd door een vakjury die bestaat uit de fotografen Maartje van Berkel, John Peters en Jack Mestrom. Selectiecriteria waren creativiteit, de herkenbaarheid van het Cuypershuis en de technische kwaliteit van de foto.
 
Meer informatie is te vinden op de website van het Cuypershuis. 

Foto's: Cuypershuis

Tags
Wellicht interessant