img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-3-2021 10:20

Snel en gezond eten bereiden, dat doe je zo!

23 maart 2021 - Gezond eten is iets dat we allemaal zouden moeten doen. Toch schiet het gezonde eten er regelmatig toch bij in. Dit komt omdat veel gezonde maaltijden een flinke voorbereidingstijd kennen. Na een lange werkdag wil men over het algemeen een snelle hap op tafel zetten om zo snel mogelijk van de vrije avond te kunnen genieten. 

img

Het is echter enorm belangrijk om wél gezond te eten na je werkdag. Door gezond te eten vul je je lichaam aan met de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen blijven functioneren.

De diepvries thuis

Het goed gebruik maken van de diepvries thuis is de sleutel tot succes als het gaat om snel en gezond eten. Je kunt de diepvries op verschillende manieren in je voordeel gebruiken. Als je zelf een gezonde maaltijd kookt, dan zal dit je waarschijnlijk redelijk veel tijd kosten. Je kunt de hoeveelheid tijd die je hieraan spendeert wel op meerdere dagen gebruiken. Dit doe je door bijvoorbeeld genoeg te koken voor een dag of 4 à 5. Nadat je de maaltijd geconsumeerd hebt, kun je de rest invriezen. Door de maaltijd in te vriezen gaan er geen voedingsstoffen verloren en kun je dus meerdere malen profiteren van de moeite die je één keer in het gerecht hebt gestoken. We raden je hierin wel aan om het gerecht in ieder geval één keer te eten voordat je het in deze grote mate gaat koken. Als je het gerecht namelijk niet heel lekker vindt, dan is het zonde om het gerecht in die hoeveelheid te bereiden. Als je de volgende keer in de supermarkt jezelf de vraag stelt: “Wat eten we vandaag”; stel jezelf dan een andere vraag, namelijk: “Wat kan ik vandaag bereiden en zou ik in de toekomst nog 5 keer willen eten”.

De diepvries in de supermarkt

Naast je eigen diepvries kun je ook de diepvries in de supermarkt in jouw voordeel gebruiken. Men had vroeger een beetje de illusie dat diepvriesproducten veel minder gezond waren dan verse producten. Uit verschillende onderzoeken is echter gebleken dat diepvriesproducten minstens net zo gezond zijn als verse producten. Dit komt omdat de producten al snel na de winning ingevroren worden. Door het snelle invriezen gaan er weinig voedingsstoffen verloren en zijn bijvoorbeeld de diepvriesgroenten enorm rijk aan vitaminen en mineralen! Naast deze mate van gezondheid zijn de diepvriesproducten vaak ook makkelijk en sneller te bereiden dan verse producten. Hierdoor kun je gemakkelijk én snel een gezonde maaltijd op tafel zetten! Je kunt dit naar je voordeel gebruiken door bijvoorbeeld de eerstvolgende keer dat je nasi eet te kiezen voor een diepvriesprei in plaats van een verse prei. 

Stockfoto/Partnercontent

Tags
Wellicht interessant