img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-3-2021 06:04

Gemeente Leudal gaat laaggeletterden helpen - Doe ook mee!

Leudal - 23 maart 2021 - De gemeente Leudal wil laaggeletterden, mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, helpen. Dit gaat de gemeente doen samen met Bibliocenter, Stichting Lezen en Schrijven en Synthese . Samen tekenen ze een taalakkoord. Ook andere organisaties worden uitgenodigd om dit te doen. Binnen de gemeente Leudal zijn ongeveer één op de tien mensen, die werken, laaggeletterd.

img

Het taalakkoord geeft aan:

1.  Welke partijen zich gaan inzetten om laaggeletterden te helpen.
2.  Wat de organisaties gaan doen om te helpen.

Voor de gemeente Leudal betekent dit, dat de dienstverlening voor laaggeletterde inwoners, verenigingen en ondernemers, wordt verbeterd. Dit betekent onder meer begrijpelijke taal, zodat teksten voor iedereen duidelijk en begrijpelijk zijn. Dit zodat taal laaggeletterden niet tegenhoudt om mee te doen aan de samenleving!

Regionaal programma

Het taalakkoord is het lokaal uitvoeringsplan dat volgt op het Regionaal programma volwasseneducatie en laaggeletterdheid Midden-Limburg 2021-2024.

Oproep

De gemeente Leudal roept alle inwoners, verenigingen en ondernemers op om zich aan te sluiten bij het Leudals Taalakkoord om samen te komen tot een effectieve aanpak van laaggeletterdheid! Dit kan zodra het taalakkoord wordt getekend. De verwachting is dat dit in mei 2021 wordt getekend.  

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant