img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-3-2021 13:20

Beweegcoaches Maasgouw zoeken de mensen thuis op

Maasgouw - 24 maart 2021 - Nu veel sport- en beweegactiviteiten stilliggen door corona, zoeken de beweegcoaches van de gemeente Maasgouw de mensen thuis op. Op een coronaproof manier gaan ze samen wandelen of buiten, in de tuin of op het balkon, oefeningen doen. Mevrouw Corrie Linssen-Valkenburg vertelt hoe zij in beweging blijft met de hulp van beweegcoach Tineke Wilms. "Als Tineke niet zou komen, zou ik minder bewegen." 

img

"Normaal ga ik altijd naar de groepsgymlessen. Dat kan nu niet meer. Ik mist het heel erg. Daarom vind ik het extra fijn dat Tineke nu bij mij thuis komt. We gymmen samen onder mijn overkapping. Daar zit je beschut en toch buiten. Ik oefen met reiken en ik train om soepel te blijven. Zeker op mijn leeftijd moet je het toch bijhouden. Anders wordt je stijf en verdwijnen je spieren. Ook op de dagen dat Tineke niet komt, doe ik de oefeningen die op de kaart staan. Ze is toch een beetje mijn stok achter de deur. Als ze niet zou komen zou ik minder bewegen. Ik vind het ook heel gezellig als Tineke komt. Het breekt de dag. Het liefst zou ik willen dat we weer gewoon met het vaste clubje kunnen gymmen, dan kun je na de les even samen bijkletsen. Want je mist niet alleen het bewegen, je mist ook alle leuke contacten.”
 
De beweegcoaches van de gemeente Maasgouw begeleiden de mensen thuis. Nu volgens de coronaregels één op één, als het weer mag ook in kleine groepjes. De beweegcoaches hebben al veel mensen bezocht. Ze blijven dat in elk geval tot en met juni doen.

Wil je ook samen met een beweegcoach in beweging blijven?  Neem dan contact op met één van de beweegcoaches van de gemeente Maasgouw:

Lia Aarts -  06 -4704 6361
Daan Sliepen - 06 - 4104 7702
Mirjam Strijp - 06 - 1981 2342
Tineke Wilms -  06 - 4180 2812

Begeleiding door de beweegcoach is gratis.

Foto: Corrie Linssen-Valkenburg doet thuis oefeningen met beweegcoach Tineke Wilms

Wellicht interessant