img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-3-2021 09:50

Laurentius Ziekenhuis en SJG Weert starten vaccinatie hoog risico patiënten

Roermond/Weert - 25 maart 2021 - Bepaalde patiëntengroepen hebben een verhoogde kans om ernstig ziek te worden van COVID-19 of daaraan te overlijden. De Gezondheidsraad adviseert deze groepen met voorrang te vaccineren. Dit gebeurt via de ziekenhuizen waar deze patiënten in behandeling zijn. In het Laurentius Ziekenhuis en het SJG Weert worden de betreffende patiënten deze week/komend weekend opgeroepen om zich te laten vaccineren.  

img

Hoog-risico patiënten

Over de vaccinatie van hoog-risicogroepen en welke aandoeningen hieronder vallen, leest u meer op de site van het RIVM

Laurentius ziekenhuis

Patiënten hoeven zelf GEEN contact op te nemen om een afspraak voor vaccinatie te maken. De patiënten die in de betreffende groep vallen worden in het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 maart, door het ziekenhuis gebeld. Tijdens dit telefoongesprek krijgt u nadere uitleg en wordt er een afspraak met u ingepland. Bij geen gehoor wordt u nogmaals gebeld. U kunt ook terugbellen naar het nummer dat in de display staat.

Het kan zijn dat u al een uitnodiging voor vaccinatie heeft gekregen van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst of uw huisarts. Maak altijd gebruik van de eerste uitnodiging die u ontvangt.

SJG Weert 

Aan de hand van de lijst met risicogroepen vanuit de Gezondheidsraad is bepaald welke patiënten tot deze groep behoren. Zij zijn door medewerkers van het Planbureau gebeld en zullen deze week nog hun eerste prik van het vaccin Moderna ontvangen. De afspraken voor de 2e prik van dit vaccin zullen na circa 4 weken volgen. 

Gezien de beperkte hoeveelheid vaccins die nu beschikbaar is, zal er nog een tweede lichting onder deze patiëntengroep gaan volgen. Het is nu nog niet bekend wanneer dat zal zijn. Wanneer dat bekend is, neemt een medewerker van het SJG Weert contact op met de patiënten die hiervoor in aanmerking komen. Neem dus niet zelf contact hierover op.

Moderna-vaccin

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat hoog-risicopatiënten het vaccin Moderna krijgen. Dit vaccin voldoet aan alle veiligheidseisen. Op de website coronavaccinatie.nl leest u meer over coronavaccins en de volgorde van de vaccinaties.

 

Wellicht interessant