img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-3-2021 04:05

Limburgse paasvieringen te zien op NPO en L1

Roermond - 25 maart 2021 - Roermond komt de komende week diverse malen op TV bij de NPO: op Witte Donderdag met het programma Binnenste Buiten vanuit het Kruiswegpark en natuurlijk de live-uitzending van The Passion vanaf het Munsterplein. Ook tijdens Pasen worden op NPO elke dag programma's uitgezonden vanuit Landraaf en Roermond. L1 zendt live op Eerste Paasdag de  pontificale eucharistieviering van Pasen met bisschop Harrie Smeets live uit vanuit de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht.  

img

Vanwege de coronamaatregelen mogen bij alle kerkdiensten maar maximaal dertig kerkgangers aanwezig zijn. Voor gelovige christenen is Pasen het belangrijkste feest van het jaar. Doordat de vieringen op tv te zien zijn, kan iedereen die dat wil ondanks de beperkende maatregelen toch Pasen vieren.

Het totale overzicht

Palmzondag

Op deze dag, 28 maart, start de serie video’s van de bisschoppen over de Goede Week op de website vierpasen.nl.

Witte Donderdag

18.45 uur - Het lifestyleprogramma Binnenste Buiten is opgenomen in het Kruiswegpark in Roermond en is te zien op NPO1.

20.30 uur - The Passion wordt live vanuit Roermond op NPO1 uitgezonden. In dit muziekspektakel wordt het lijdensverhaal van Christus aan de hand van eigentijdse muziek verteld tegen het decor van de Munsterkerk in Roermond.

Paaszaterdag

22.00 uur - Herhaling van The Passion op NPO3. 

23.15 uur - De Paaswake wordt live vanuit de Sint-Josephkerk in Landgraaf-Waubach uitgezonden op NPO2.  Tijdens deze viering wordt het nieuwe vuur ontstoken en het doopwater gezegend. Voorganger is pastoor Harry Notermans. 

Eerste Paasdag 

10.00 uur - Bisschop Harrie Smeets viert op paasmorgen de eucharistie in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Tijdens die viering wordt ook het 70-jarig priesterfeest van oud-pastoor Frans Lemmens gevierd, een van de twee oudste priesters van het bisdom Roermond. Deze viering is live te zien bij L1 en de lokale omroep RTV Maastricht.

11.00 uur -  De Paasmis wordt vanuit de Sint-Josephkerk in Landgraaf-Waubach uitgezonden op NPO2 

Tweede Paasdag

22.30 uur - Het programma Kruispunt besteedt op NPO2 aandacht aan Roermond met een reportage over de hoofdrolspelers van The Passion.

Bisschoppen

In de loop van de Goede Week geven de Nederlandse bisschoppen op de website vierpasen.nl persoonlijk uitleg bij de verschillende belangrijke momenten van de Goede Week en Pasen. Elke bisschop licht in een korte video één aspect van de dagen en vieringen in de Goede Week toe. Hulpbisschop Everard de Jong van Roermond vertelt over ‘Stille Zaterdag’ en bisschop Harrie Smeets heeft een video opgenomen over de verrijzenis met Pasen.
 

Tags
Wellicht interessant