img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-1-2019 14:25

Geslaagde meeloopdagen St.Ursula Horn

Heythuysen - De afgelopen drie woensdagen konden leerlingen van groep 7 en 8 een kijkje nemen bij SG St. Ursula Horn tijdens de meeloopdagen. Ze werden ontvangen en begeleid door leerlingen van St. Ursula. De middagen stonden in het teken van doen. Er kon worden gekozen uit het schrijven van een spannend verhaal bij “Write to kill”, het programmeren van een Sphero ballen en robots, het uitvoeren van spannende science proefjes, het maken van muziek bij “My body as an orchestra”, proberen te ontsnappen uit de “Escape room wiskunde”, werken met hout en machines, creativiteit in het “Creative Lab” en lekker actief zijn bij “Sport voor brugklassers”. Ondertussen konden de ouders deelnemen aan de workshop “Activerend onderwijs bij Sint Ursula” of aan de rondleiding door het schoolgebouw. 

In de pauze, met iets lekkers te eten en te drinken in de aula konden de leerlingen van groep 7 en 8 volop vragen stellen aan de brugklasleerlingen, die hen begeleidden. 

Het doel van de meeloopdagen is om ouders/verzorgers en leerlingen van groep 7/8 van het basisonderwijs een beeld van het dagelijkse reilen en zeilen op school te geven.  

Foto's: SG St. Ursula Horn

Wellicht interessant