img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-4-2021 12:57

KERNgezonde zwerfafvalactie in Reuver

Reuver - 8 april 2021 - De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool Bösdael in Reuver gingen vanochtend  aan de slag met het thema ‘zwerfafval’. Dit als onderdeel van KERNgezond. Geheel coronaproof vond de activiteit in de frisse buitenlucht plaats. Er werd zwerfafval opgeruimd in de omgeving van de school. Met materialen die de gemeente beschikbaar had gesteld, zoals afvalknijpers, afvalzakringen en afvalzakken werden in een half uur tijd ruim 1500 stuks zwerfvuil verzameld.

img

Het thema ‘zwerfafval’ valt binnen de pijler ‘gezond gedrag’ van KERNgezond. Samen zorgen voor minder zwerfafval en samen zwerfafval opruimen zorgt voor een beter milieu. De kinderen werden op een leuke manier bewust gemaakt van dit thema door eerst in groepjes 20 vragen te zoeken en te beantwoorden over het thema.

Hoeveel zwerfafval ligt er in onze zeeën? (79 miljoen kilo) Hoe lang duurt het voordat een kauwgom is afgebroken door de natuur? (20 jaar) en nog vele andere vragen kwamen aan bod.

Als tweede onderdeel gingen de kinderen zelf het zwerfafval opruimen in de omgeving van de school. Met materialen die de gemeente beschikbaar had gesteld, zoals afvalknijpers, afvalzakringen en afvalzakken, verzamelden de kinderen ruim 1500 stuks zwerfvuil in een klein half uurtje. Van sigarettenpeuken tot pakjes drinken.

De kinderen waren verbaasd dat er toch nog zoveel zwerfafval te vinden is in een op het oog zo’n schone buurt.
  

Wellicht interessant