img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-4-2021 18:00

Enquête - Wat vindt u van het toerisme in de Maasvallei?

Maasgouw - 9 april 2021 - Jaarlijks vinden duizenden toeristen hun weg naar RivierPark Maasvallei. Hier genieten ze van de uitgebreide riviernatuur en het snoer van pittoreske dorpjes, verbonden door fiets- en wandelpaden. RivierPark Maasvallei en Toerisme Vlaanderen willen graag weten wat u vindt van het toerisme in de Maasvallei, waartoe ook de gemeente Maasgouw behoort. Hoe ziet u de toeristische toekomst van uw gemeente? Hebben de coronamaatregelen uw blik tegenover het lokale toerisme beïnvloed?

img

Enquête invullen

Woont u in de gemeente Maasgouw? Dan bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen. Het invullen van de enquête duurt maar 5 à 10 minuten. De enquête is hier te vinden.

Inwoners van de gemeenten Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Meerssen, Maastricht, Lanaken, Maasmechelen (B), Dilsen-Stokkem (B), Maaseik (B) en Kinrooi (B) kunnen ook deelnemen aan de enquête.

Over Rivierpark Maasvallei

De Maas is een indrukwekkende regenrivier en vormt 40 km lang de Belgisch Nederlandse grens van Maastricht tot Kessenich. Het RivierPark heeft een gevarieerd landschap met een wirwar van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindbanken … met aansluitend enkele goed omlijnde woonkernen. Het is een gebied met een eigen gezicht en met enkele monumentale historische plaatsen.

Het RivierPark Maasvallei is het resultaat van een doorgedreven, grensoverschrijdende samenwerking tussen 2 landen, 2 provincies, 11 gemeentes, 2 waterbeheerders, 4 natuurbeheerders, 3 toeristische organisaties en tal van anderen.  

Neem eens een kijkje op de website van Rivierpark Maasvallei en doe inspiratie op voor allerlei activiteiten in dit bijzondere gebied. 

 

Wellicht interessant