img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-4-2021 11:28

Landelijke TV-mis en Geloofsgesprek op NPO2 vanuit Roermond

Roermond - 15 april 2021 - De landelijke televisiemis van de KRO wordt op zondagochtend 18 april  uitgezonden vanuit de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Hoofdcelebrant is bisschop Harrie Smeets. Voorafgaand aan de mis is de bisschop ook te zien in het TV programma Geloofsgesprek van Leo Fijen. De live-uitzending van de eucharistieviering begint zondagmorgen om 10.00 uur op NPO2. Het geloofsgesprek is op dezelfde zender te zien vanaf 9.45 uur.

img

Geloofsgesprek met Leo Fijen

Bisschop Harrie Smeets is zondagmorgen te gast in het programma Geloofsgesprek van de KRO. Presentator Leo Fijen praat dan met hem over gelovig zijn in deze coronatijd.

Het interview is opgenomen in openluchttheater De Doolhof in Tegelen, waar komende zondag de uitgestelde Passiespelen in première zouden gaan, maar opnieuw uitgesteld werden. Wat doe je als Kerk wanneer evenementen die mensen in geloof samenbrengen – zoals de Passiespelen of de Heiligdomsvaart van Susteren, maar ook processies of communiefeesten in parochies – niet door kunnen gaan? Bisschop Smeets probeert daarop een antwoord te formuleren.

Foto DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant