img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-4-2021 07:40

Bas Smit en Nicolette van Dam op avontuur in Midden-Limburg

Roermond/Roggel/Posterholt - 18 april 2021 - Bas Smit en Nicolette van Dam gaan dit jaar met het gezin op ontdekkingstocht door Nederland en dit weekend was Limburg aan de beurt. Daar hoorde ook Midden-Limburg bij met onder andere een uitgebreid bezoek aan Posterholt (Kasteel Aerwinkel), Roermond (Designer Outlet Roermond, de Maasplassen en het Munsterplein) en Roggel (Aspergeboerderij Oppe Haes). Alles krijgt een plekje in hun boek 'Nederland heeft Alles'.

img

Wie denkt dat Nederland een saai vakantieland is heeft het helemaal mis. Van de Waddeneilanden tot de heuvels van Zuid-Limburg, iedere provincie heeft haar eigen charmes, bijzondere kenmerken en bezienswaardigheden. Of je nu gaat voor een reis vol cultuur & herkenning, hotspots en innovatie of misschien wel alles wat daartussenin zit. In Nederland vind je het allemaal.

Dit weekend gingen Bas en Nicolette samen met de kinderen op mini-avontuur in onze provincie. Het gezin startte hun avontuur in Zuid-Limburg, waarna ze op zondagochtend richting het noordelijke gedeelte van de provincie vertrokken.

Bij Kasteel Aerwinkel in Posterholt werd het gezin ontvangen door Giel Polman, directeur van Limburg Marketing. Hier kregen ze o.a. een ‘spoedcursus bijenhouden’ bij Imkerij Floral Experience. Uiteraard mocht tijdens een bezoek aan Limburg een bezoek aan Roermond niet ontbreken: shoppen bij het Designer Outlet Roermond, een tochtje over de Maasplassen aan boord van een sloep van de Roerganger - met onderweg een smakelijke picknick van Brasserie/Lunchroom Verkoch en vervolgens werd bij de Munsterkerk op het Munsterplein werd een kaarsje aangestoken. Met een ijsje van Take Away Clevers werd het bezoek aan Roermond afgesloten.

Wanneer je tijdens het aspergeseizoen een bezoek brengt aan aspergeprovincie Limburg, dan mag je het witte goud natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan. Als afsluiter van de trip door Limburg werd dan ook nog een bezoekje gebracht aan Aspergeboerderij Oppe Haes in Roggel waar ze met het hele gezin zelf asperges mochten steken.

Het avontuur door Limburg zal uiteindelijk een mooie plek krijgen in het boek 'Nederland heeft Alles' van Bas en Nicolette.

Foto Limburg Marketing (asperges steken in Roggel)

Tags
Wellicht interessant