img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-4-2021 11:29

Wouter van der Horst speelt Pierre Cuypers in Muziektheater Cuypers

Roermond - 25 april 2021 - Wouter van der Horst uit Best gaat de rol van Pierre Cuypers vertolken. Met de keuze voor Van der Horst is de cast van het Muziektheater Cuypers compleet. Muziektheater Cuypers gaat over het leven van de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens achter de architect. De uitvoering van de productie is van 9 tot en met 13 maart 2022 in het Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.

img

Met de keuze voor Wouter van der Horst kiest Muziektheater Cuypers voor een bevlogen en ervaren zanger en acteur. “Wouter heeft een zeer ruime ervaring op het gebied van musicals en muziektheater en won inmiddels verschillende prijzen. Hij is veelzijdig en naar ons idee de perfecte Pierre Cuypers. We zijn blij dat we de cast nu helemaal compleet hebben. En hopelijk kunnen we eind mei starten met de repetities”, zegt producent Henk Sillen.  

Acht overige hoofdrolspelers

Naast Wouter van der Horst zijn er 8 andere hoofdrolspelers. De rollen van de twee echtgenoten van Pierre Cuypers worden gespeeld door Maud Stroux en Marjolein Heijltjes. Almar van Wissen vertolkt de rol van de zoon, Joseph Cuypers en Geert Belgers kruipt in de huid van Joseph Albertingk-Thijm, een goede vriend en zwager van Cuypers. Joep Segers en Joris Jentjens spelen de rollen van zakenpartner Frans Stolzenberg en zijn zoon. Marie-Anne van der Woning zet de rol van de huishoudster van de familie neer en Ferd Geerlings reflecteert op het leven als de Geis, het geweten van Cuypers.

Overige cast

Naast de hoofdrollen bestaat de cast uit 26 zangers en acteurs die samen het ensemble vormen. Het gaat hierbij om zowel professionals als amateurs. “Dit samenspel tussen professional en amateur is een doelstelling van onze productie. De passie voor het spelen van een amateur en het vakmanschap van de professional zal ongetwijfeld zorgen voor een mooie kruisbestuiving”, aldus Henk Sillen. 

Foto Eric Menheere (Wouter van der Horst) 

Wellicht interessant