img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-4-2021 17:30

Dodenherdenking 2021 in Maasgouw

Maasgouw - 29 april 2021 - Op dinsdag 4 mei vindt vanwege de coronamaatregelen ook dit jaar geen gemeentelijke dodenherdenking plaats in verband met corona. Burgemeester Strous en zijn echtgenote leggen een krans bij een lokaal herdenkingsmonument. Hier zal DeltaLimburg.nl ook bij aanwezig zijn voor een korte impressie, die we later die dag online zullen zetten.

img

Bloemstukken

In elk dorp van gemeente Maasgouw wordt bij het lokale herdenkingsmonument door de gemeente een bloemstuk gelegd. Inwoners kunnen gedurende de hele dag dit voorbeeld volgen om op deze wijze de oorlogsslachtoffers te herdenken.   

Digitale bloem

Het is ook mogelijk een digitale bloem te leggen bij één van de oorlogsmonumenten, via de website Nationaal Comité 4 en 5 mei. U kunt zelf bepalen bij welk monument u een bloem legt en u/je kunt kiezen uit een roos, gerbera of iris. Het is ook mogelijk een persoonlijke boodschap achter te laten.

Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog stil te staan, ook wanneer u/je niet in de gelegenheid bent om een monument te bezoeken. 

Landelijke herdenking

Om 20.00 uur wordt in heel Nederland stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers. We herdenken dan iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog is omgekomen of vermoord, of is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.

Op NPO wordt die avond vanaf 19.00 uur live de Nationale Herdenking uitgezonden. 

Vlaggen halfstok

Het gemeentebestuur stelt het erg op prijs als inwoners op 4 mei de Nederlandse vlag halfstok hangen ter nagedachtenis van alle slachtoffers.

Foto Pieter Cornelissen (Dodenherdenking 2020, Ohé en Laak)

Wellicht interessant