img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-5-2021 10:38

Nieuwe single Mieke en Petra - over een moeder die haar dochter verloor

Roggel - 2 mei 2021 - Het muzikale duo Mieke en Petra, tevens moeder en dochter heeft een heel bijzondere nieuwe single uitgebracht: 'Verlore, mer toch neet kwiet'. Het liedje is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een moeder uit Roggel die haar 17-jarige dochter plotseling verloor aan een hartstilstand.  

img

Kijk en luister hier naar de videoclip

Roger van Zundert van muziekstudio Casamusic: "Ik wil jullie even meenemen in het verhaal achter deze single. In 2014 raakte ik aan de praat met een bijzondere vrouw, die me vertelde over haar dochter… 17 jaar en plotseling overleden aan een hartstilstand. Ze wist dat ik ‘iets’ met muziek deed, en vertelde me dat ze het gek vond dat er zo weinig liedjes waren die over het verlies van een kind gingen.

Als ‘liedjesmaker’ liet mij dit niet los, en dan duurt het meestal ook niet lang voordat iets op papier staat. Nadat tekst en muziek klaar waren, heb ik een demo opgenomen. Ik liet dit aan haar horen. Het werd stil, en ik zag dat de juiste snaren geraakt werden. Mooi, weer een stapje verder in haar verwerking. Ik beloofde haar dit nummer ‘ooit’ nog eens verder uit te werken en op te nemen.

Het is 2021… ik scroll nietsvermoedend door berichten op Facebook, en kom uit bij een filmpje waar ik ‘Mieke en Petra’ aan het sterfbed van een vrouw een lied hoor zingen. Pfff, dat kwam even binnen! Maar gelijk schoot me dat lied uit 2014 te binnen. Ik bedacht me geen moment en nam contact op. Ik legde het verhaal uit en liet ook de demo horen. Nog geen minuut daarna, … een telefoontje van Mieke en een samenwerking was in no-time beklonken!

We zijn daarna meteen de studio ingedoken en we hebben binnen een tijdsbestek van nog geen 4 weken het geheel opgenomen, inclusief clip. Toevalligheden bestaan niet, dit heeft zo moeten zijn. Het hele verhaal klopt nu. Een mooi gevoelig lied, perfect vertolkt door Mieke en Petra."

Tags