img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-5-2021 10:50

AlzheimerTelefoon gaat verder als DementieLijn

4 mei 2021 - De AlzheimerTelefoon gaat verder als de Dementielijn. Wil je persoonlijk iemand spreken over het omgaan met dementie? Heb je een vraag over de zorg voor je naaste, of heb je behoefte aan een luisterend oor? De deskundige vrijwilligers helpen je altijd verder. Ze begrijpen jouw situatie, luisteren en geven gericht advies. Bel dan gratis de DementieLijn op 0800-5088 of laat een terugbelverzoek achter.  De DementieLijn is dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 23.00 uur.   

img

AlzheimerTelefoon gaat verder als DementieLijn

Belde je voorheen wel eens met de AlzheimerTelefoon? Dan is het goed om te weten dat de naam is veranderd naar DementieLijn. Behalve de naam verandert er verder niets. Je kunt nog steeds dagelijks terecht met al je vragen.

Deskundige vrijwilligers

Bij de DementieLijn werken ongeveer veertig vrijwilligers die de telefoon beantwoorden. Ze zijn zelf ervaringsdeskundige of deskundige met een gerelateerde professionele achtergrond. Als geen ander weten ze hoe ingewikkeld de zorg voor iemand met dementie kan zijn. 

"Vertrouwen is belangrijk, degene aan de telefoon moet zich op zijn gemak voelen en merken dat je hem of haar begrijpt. Ik probeer door te vragen en mee te denken. Elke keer ben ik weer blij als ik iemand een stapje verder heb kunnen helpen", vertelt vrijwilliger Ineke. 

Over Alzheimer Nederland 

Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werkt zij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met één doel voor ogen: vooruitgang! Op álle terreinen. 

Foto Alzheimer Nederland

 

Tags
Wellicht interessant