img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-5-2021 14:45

Natuurontdekroute voor gezinnen bij buitencentrum De Pelen

Ospel - 13 mei 2021 - Bij buitencentrum De Pelen zijn leuke gezinstochten te koop, waarmee je De Groote Peel op een sPeelse manier kan ontdekken. Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar is de ‘Peel Beleef-je-Buiten Tocht’ ontwikkeld. De tocht is coronaproof. Dat betekent dat je het tasje met opdrachten en materialen na afloop mee naar huis mag nemen. De Buitentocht zit sinds kort in een herbruikbaar tasje. Dat krijg je erbij cadeau! 

img

Ontdek de Peel met de Buitentocht!

Tijdens een wandeling in De Groote Peel is veel te zien en te ontdekken. Dit waterrijke en weidse natuurgebied is in elk seizoen de moeite waard. Als je op pad gaat met de Peel Beleef-je-Buiten Tocht krijg je onderweg informatie en doe je leuke opdrachten. Zo ontdek je de dieren, planten en het turfstekerverleden van dit hoogveengebied. De focus ligt op de natuurbeleving. Zelf doen en ontdekken zodat het beter blijft hangen. 

Cadeautje

Om de Buitentocht nog aantrekkelijker te maken is er bijpassend tasje, geïllustreerd met vlinders, vogels en andere dieren, ontworpen. Dit tasje inclusief opdracht- en routekaart en het buitenblad is te koop bij de balie van het buitencentrum. De route is 2,5 kilometer en loopt onder andere langs een vogelkijkhut, een veenhoogtemeter, een uitkijktoren en over knuppelbruggen. Op het Buitenblad schrijf je welke vogels, vlinders en sporen je hebt gespot en is er ruimte voor het maken van je eigen ‘Peelportret’; een (plak)schilderij van natuurlijke materialen. Zo beleef je de natuur op een bijzondere manier en ben je samen lekker actief en creatief buiten bezig.   

De Peel Beleef-je-Buiten Tocht kost € 5 per tasje (geschikt voor één kind), inclusief een stickervel met dierstickers.

(Na)genieten in het buitencentrum

Het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is het start- en eindpunt van uw Peelbezoek. In het buitencentrum kun je terecht voor informatie, activiteiten en er is een grote winkel met nestkasten, natuurboeken, streekproducten, souvenirs, originele cadeau’s en leuke natuurontdekspulletjes. Bij de Take Away van de Peelkiosk (achterzijde gebouw) zijn koffie, thee en versnaperingen verkrijgbaar. Op het terras en de grote picknickweide kun je heerlijk ontspannen na een wandeling. Op zondag kan je genieten op het terras van de Peelboerderij.

Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via depelen@staatsbosbeheer.nl of 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

130521/WW

Wellicht interessant