img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-5-2021 03:06

Laurentius Ziekenhuis opent nieuwe kinderpoli

Roermond - 17 mei 2021 - Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond bereikte onlangs weer een mijlpaal binnen het verbouwingstraject. De polikliniek kindergeneeskunde is verhuisd naar een nieuwe locatie in het ziekenhuis. De inrichting op de nieuwe locatie is niet alleen praktischer, maar uiteraard ook geheel in de vrolijke stijl van Rik en Skip, de twee mascottes van de kinderafdeling. Ook kunnen de kinderen heerlijk spelen in het twee verdiepingen hoge speelhuisje, mogelijk gemaakt door Rotary Roermond.

Het is gebruikelijk dat alle kinderen, die naar het spreekuur komen, voorafgaand aan hun afspraak met de kinderarts worden gemeten en gewogen. Dit kan tegenwoordig gewoon in de spreek- en onderzoekerskamer aangezien, in tegenstelling tot in de oude situatie, nu iedere kamer is uitgerust met de benodigde meetapparatuur.

Bovendien werkt elke arts met twee spreekkamers. Dit heeft als voordeel dat de patiënt zich rustig kan voorbereiden op de afspraak. Dit is vooral een voordeel voor ouders die met kleine kinderen komen die uitgekleed en daarna weer aangekleed moeten worden. De arts hoeft hier niet op te wachten, maar kan al naar de volgende patiënt gaan in de andere kamer, terwijl de ouders op hun gemak hun kind weer kunnen aankleden. 

Overzichtelijk bij elkaar

Wanneer het kind voor een specifieke aandoening naar het ziekenhuis komt, worden afspraken met de kinderarts vaak gecombineerd met de spreekuren van andere hulpverleners die betrokken zijn bij de zorg. Komt iemand bijvoorbeeld naar de diabetespoli, dan heb je doorgaans een afspraak met zowel de kinderarts, de diabetesverpleegkundige en de diëtist. In de nieuwe situatie zitten zij overzichtelijk bij elkaar en worden de afspraken na elkaar als een soort carrousel gepland. Dus drie afspraken binnen één ziekenhuisbezoek!

Rik en Skip

Het reislustige duo Rik en Skip, de mascottes van de kinderafdeling, mogen uiteraard ook op de nieuwe kinderpoli niet ontbreken. De ranger en zijn kameleon zijn ook hier weer te ontdekken in het interieur. Eerder is ook al de kinder(verpleeg)afdeling inclusief de speelkamer geheel thematisch ingericht én zijn binnen diverse wachtruimtes in het ziekenhuis kleurrijke kinderhoekjes gerealiseerd. De thematische inrichting van de nieuwe kinderpoli is de laatste grote mijlpaal binnen het traject om in het ziekenhuis een prettige en uitnodigende sfeer te creëren voor de jongste patiëntjes en bezoekers.

Speelhuisje

Blikvanger van de nieuwe wachtruimte is het speelhuisje van twee verdiepingen hoog waar de jonge bezoekers naar hartenlust kunnen spelen. Dit speelhuisje is mogelijk gemaakt dankzij een gulle gift van de Rotary Roermond. 

Foto's LZR

170521/HvL

Tags
Wellicht interessant