img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-5-2021 10:47

Arriva en NS - welkom terug in het openbaar vervoer

Limburg - 20 mei 2021 - Vanaf woensdag 19 mei zijn niet-essentiële reizen met het openbaar vervoer weer toegestaan. Iedereen is weer welkom in het openbaar vervoer en er kan weer vrij gereisd worden. Omstandigheden en maatregelen van de Rijksoverheid kunnen de komende tijd wijzigen. De actuele dienstregeling is te raadplegen via de reisplanners van Arriva of NS. Plan je reis altijd vóór vertrek zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

img

Verantwoord reizen: houd je aan de maatregelen

Als je gaat reizen met het openbaar vervoer, houd je dan aan onderstaande maatregelen:  

✔ Draag een mondkapje in de bus of trein en op alle haltes, perrons en stations

✔ Reis zoveel mogelijk buiten de spits. Reis bij voorkeur niet tussen 6.30 uur - 9.00 uur en 16.00 uur - 18.30 uur.

✔ Vermijd drukte op en rond stations en haltes. Kies een rustig tijdstip om te reizen. Geef elkaar de ruimte. Wel zo comfortabel.

✔ Houd op de haltes en op de stations 1,5 meter afstand. In de bus of trein is het niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Alle zitplaatsen en sommige daarvoor aangewezen staplaatsen zijn te gebruiken. Ook als dat betekent dat je naast een andere reiziger moet zitten.

Aanpassingen dienstregeling

Omstandigheden en maatregelen van de Rijksoverheid kunnen de komende tijd wijzigen. De actuele dienstregeling is te raadplegen via de Arriva reisplanner of NS Reisplanner. Plan je reis daarom altijd vóór vertrek zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Foto's DeltaLimburg.nl

200521/HvL

Wellicht interessant