img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-5-2021 15:30

Nationale Dorpsvernieuwingsprijs 2021 - doe ook mee!

20 mei 2021 - Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn, kunnen een steun in de rug krijgen met de Dorpsvernieuwingsprijs. Er zijn drie geldprijzen beschikbaar, bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen. De jury heeft in haar beoordeling dit jaar extra aandacht voor dorpen die in tijden van corona nieuwe activiteiten organiseerden en inspeelden op de nieuwe situatie. Doe ook mee! Inschrijven kan tot en met 6 juli. De uitreiking is op zaterdag 20 november.

img

Met de tweejaarlijkse Dorpsvernieuwingsprijs stimuleert de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) bewoners zelf initiatieven te nemen die een wezenlijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van hun dorp of regio. De Dorpsvernieuwingsprijs richt zich op initiatieven die bijdragen aan duurzaamheid, getuigen van visie op langere termijn, innovatief zijn, of bijdragen aan een groter netwerk met bovendorpse belangen.

Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL): "Het was even spannend of de Landelijke Vereniging (LVKK) de Dorpsvernieuwingsprijs door zou kunnen laten gaa, maar juist in tijden van corona hebben bewonersorganisaties hun waarde voor de gemeenschap bewezen. De jury heeft in haar beoordeling dit jaar dan ook extra aandacht voor dorpen die in tijden van Covid nieuwe activiteiten organiseerden en inspeelden op de nieuwe situatie. Er zijn drie prijzen beschikbaar van €1.000, €1.500 en €3.000."

De criteria zijn hieraan aangepast en zijn na te lezen op de website van het VKKL.

De jury

De jury is wegens succes en enthousiasme geprolongeerd: Elles Bulder (HanzeHogeschool Groningen); Thijs van Mierlo (LSA) en Hans Cok (Ministerie BZK) hebben de taak om de dorpen te beoordelen ook dit jaar met veel plezier op zich genomen. 

Praktische informatie

Aanmelden voor deelname - Vul het aanmeldformulier in op de website van het VKKL en meld je nu aan via info@vkkl.nl!

Inschrijftermijn - op 6 juli om 20.00 uur sluit de termijn voor aanmelding.  

Wie wordt de opvolger van Esbeek (N.Br.), Wellerlooi (L), Ansen (Dr.) en Den Andel (Gr.), de winnaars van de Dorpsvernieuwingsprijs 2019?  

200521/HvL

Wellicht interessant