img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-5-2021 10:00

Kinderfeestje in De Groote Peel? Het kan weer!

Ospel - 29 mei 2021 - Goed nieuws voor kinderen die graag in de natuur spelen. Vanaf juni is het weer mogelijk om je verjaardagsfeestje in Nationaal Park De Groote Peel te vieren! Er zijn verschillende ‘avonturentochten’ om uit te kiezen. En het leuke is, alle tochten zijn vernieuwd. De Peelgidsen van Staatsbosbeheer hebben er in elk geval reuze veel zin in. Jij ook?

img

Op avontuur in de natuur

Elk jaar zijn er honderden kinderen die kiezen voor een kinderfeestje in Nationaal Park De Groote Peel. Veel kinderen vinden deze avonturentochten zo leuk dat ze hun volgende verjaardag weer in de Peel willen vieren. Gelukkig is er voor elke leeftijd een passende tocht. Een kleuter kan zo ‘doorgroeien’ tot tiener en steeds een ander feestje doen. Het afgelopen half jaar waren begeleide activiteiten – vanwege corona – helaas niet mogelijk. Maar nu kan het gelukkig weer! 

Van kabouter tot ruige rover 

Voor kleuters is er een Kaboutertocht, waarbij de kleuterkabouters op zoek gaan naar sporen van kleine kabouters in de Groote Peel. Kinderen van 6 t/m 9 jaar kunnen als Handige Hulpboswachter aan de slag of Petronella Peelheks helpen met klusjes in de natuur. Stoere jongens en meiden van 7 t/m 9 jaar gaan het Peelmoeras verkennen tijdens de Mossige Moerasexpeditie. Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar is er De Ruige Roverstocht. Een actieve tocht vol spellen en uitdagingen, waarbij de deelnemers op zoek gaan naar het zwarte goud van de Peel. Deelnemers aan een avonturentocht krijgen onderweg iets lekkers en drinken en ook nog een leuke verrassing mee naar huis. De jarige krijgt een extra cadeautje. 

Maak je natuurfeest compleet

Er is ook een arrangement waarbij je, na afloop van het kinderfeestje, pannenkoeken of frietjes gaat eten bij restaurant De Dorpsherberg. Zo is het natuurfeest compleet en hoef je als ouders lekker nergens meer voor te zorgen.  

Informatie en reserveren

Meer informatie over kinderfeestjes bij buitencentrum De Pelen is te vinden op de website van Buitencentrum De Pelen. Of neem contact op met het buitencentrum via depelen@staatsbosbeheer.nl of 0495 – 641 497.
 
Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel en is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto Marijke Vaes-Schroën

290521/WW

Wellicht interessant