img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-2-2019 10:40

Nieuw plan voor 'Op de Konie' in Stevensweert

Stevensweert - De gemeenteraad van de gemeente Maasgouw heeft tijdens de raadsvergadering van 29 januari 2019 een nieuw beeldkwaliteitsplan, bestemmingsplan en exploitatieplan vastgesteld voor het gebied Op de Konie in Stevensweert: de realisatie van 29 woningen waarbij ook ruimte blijft voor het speelterrein aan de Waaikamp in de nieuw aan te leggen groenvoorziening. 

img

Het plangebied Op de Konie ligt aan de zuidrand van Stevensweert en sinds het begin van de jaren ’80 is het mogelijk om hier woningen te bouwen. Wegens uiteenlopende redenen is de daadwerkelijke bouw van 109 woningen nooit van de grond gekomen. In 2018 is samen met grondeigenaren in het plangebied een nieuw plan ontwikkeld om te komen tot afronding van het project ‘Op de Konie’.

In dit nieuwe plan zijn de 29 woningen dusdanig gesitueerd dat er een logische afronding van de bestaande bebouwing ontstaat. De verwachting is dat begin 2020 de eerste schop de grond in kan.

De gemeente gaat zelf geen woningen in het plangebied ontwikkelen: dat nemen de drie grondeigenaren ter hand. Een gedeelte van de woningen zal projectmatig ontwikkeld worden, voor een ander deel worden er ook bouwkavels uitgegeven waarop u uw nieuwe woning naar eigen ontwerp kunt bouwen.

Wethouder Tim Snijckers: "Het nieuwe plan maakt de bouw van 29 woningen mogelijk. Het plan is dusdanig flexibel opgesteld dat het voor diverse doelgroepen mogelijk is hun woonwens te realiseren. Ik ben blij dat er na een lange geschiedenis van bijna 40 jaar woningen in dit gebied gerealiseerd gaan worden."

Meer weten? Klik dan hier

Foto: gemeente Maasgouw
 

Wellicht interessant