img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-6-2021 13:44

Update gezondheidssituatie bisschop Harrie Smeets

Roermond - update 4 juni 2021Bisschop Harrie Smeets van Roermond moet nog zeker enkele dagen in het ziekenhuis blijven. De bisschop werd daar vorige week vrijdag na een licht herseninfarct opgenomen. Hij mag inmiddels uit bed en over de afdeling wandelen, maar na het weekeinde wordt pas duidelijk of en wanneer hij naar huis mag. Hij heeft in ieder geval veel rust nodig. 

img

Vanuit het ziekenhuis laat de bisschop weten dat hij elke dag op zijn kamer de mis leest. “Af en toe sluit daarbij een medepatiënt aan als zeer tijdelijke parochiaan. Dit is een bijzondere ervaring die in grote eenvoud de diepte van de eucharistie laat zien,” aldus Mgr. Smeets.

30 mei 2021

Bisschop Harrie Smeets van Roermond is vrijdagmiddag opgenomen in het Laurentiusziekenhuis in Roermond, nadat hij plotseling onwel was geworden. Uit het medisch onderzoek is gebleken dat hij een licht herseninfarct heeft gehad. Het gaat inmiddels weer beter met de bisschop. Hij heeft goede hoop geen blijvende gevolgen hiervan te ondervinden. “Ik heb een goede engelbewaarder gehad.” 

De bisschop zal zeker nog enige dagen in het ziekenhuis moeten blijven ter observatie en voor nader onderzoek.

Mgr. Smeets dankt iedereen voor het medeleven en gebed. “Ik heb een goede engelbewaarder gehad”, zo laat hij vanaf zijn ziekbed weten. De bisschop dankt ook de medewerkers van het ziekenhuis voor de goede verzorging. “Zij zijn de menselijke engelen die zich onder ons bevinden.”

Foto Leon van Lier

040621/HvL

Wellicht interessant