img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-6-2021 21:00

Stalbrand Nederweert - alle 4600 varkens omgekomen

Nederweert - 1 juni 2021 - Om 14.15 uur vanmiddag kregen de hulpdiensten een melding van een brand in een varkensstal aan de Bloemerstraat in Nederweert. Er zijn geen personen gewond geraakt. Er bleek een stal van 200 meter bij 35 meter volledig in brand te staan. In de stal waren 4600 varkens aanwezig. Geen van hen heeft het overleefd. De naastgelegen stal met 3000 varkens kon worden behouden. De oorzaak van de brand is onbekend.

img

Onderweg naar het brandadres had het eerste voertuig van de brandweer ruim voor aankomst een grote rookpluim gezien en meteen aangegeven dat er meerdere brandweervoertuigen moesten uitrukken.
Vanwege de flinke rookontwikkeling is er een NL-alert uitgezet ten Noord-Westen van de Bloemerstraat richting Noord-Brabant  Hierin werd geadviseerd om bij rookoverlast binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Dit advies is omstreeks kwart voor zeven vanavond ingetrokken. Desondanks kan er nog steeds overlast zijn van enige rook en brandgeur.
 
Door de inzet van de brandweer is een naastgelegen stal waarin 3000 varkens zitten behouden gebleven. Op het dak lagen zonnepanelen waarvan deeltjes met de rook mee de lucht in gingen.

Mocht iemand roetdeeltjes op zijn/haar perceel tegenkomen kunnen deze met handschoenen en/of handveger opgeraapt worden en bij het restafval worden gedeponeerd. Mocht u vragen hierover hebben kunt u contact opnemen met de gemeente Nederweert via het algemeen mailadres of tel. 0495677111.

De oorzaak van de brand is (nog) onbekend, dat zal nog worden onderzocht. Het nablussen zal nog tot laat in de avond doorgaan.

Foto DeltaLimburg.nl

010621/HvL

Wellicht interessant