img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-6-2021 11:43

Column burgemeester Stef Strous Maasgouw - Anekdote

Maasgouw - 3 juni 2021 - Burgemeester Stef Strous heeft een column geschreven, die we hier graag met jullie delen. Hij nodigt iedereen van harte uit hierop te reageren. Dat kan door een e-mail te sturen naar communicatie@gemeentemaasgouw.nl

img

"Versoepelingen, daar kijken we allemaal naar uit. Weer ons oude leven oppakken. Dat is waar we naar snakken!

Het aantal COVID-19 besmettingen loopt de laatste weken terug. Het aantal ziekenhuisopnames daalt. Het aantal bezette bedden op de IC daalt. Gelijktijdig is de GGD druk met vaccineren en er worden per week wel één miljoen prikken gezet. Reden voor het kabinet om te kijken naar versoepelingen van de coronamaatregelen.

Meer en meer komen we in de situatie dat we in de buitenwereld weer meer samen mogen doen. Weliswaar met handen blijven wassen en met anderhalve meter afstand. Als deze optimistische trend doorzet worden de komende weken nog meer maatregelen afgebouwd.

Voor mij als burgemeester betekent dit dat ik de laatste dagen weer enkele mensen thuis kon bezoeken. Een honderdjarige, iemand die zelfs 103 jaar werd. Ook mocht ik naar enkele echtparen die 60 jaar geleden in het huwelijk traden en nu het diamantenhuwelijk vieren. Met een dochter of zoon aanwezig voerde ik, weer bijna als vanouds, interessante gesprekken. Over vroeger, het werk, de veranderingen in het dorp en hoe ze nu aankijken tegen deze tijd en de nabije toekomst. Daarbij wordt er ook veel gelachen.

Laat ik eens een anekdote met u delen: Een cliënt van een zorginstelling werd gevraagd om, namens een jarige medewerker, aan een oud-medewerkster een stukje vlaai te brengen. De lichtverstandelijke heer wist waar de mevrouw woonde en voerde de opdracht opgewekt en keurig uit. Een uur later belde de oud-medewerkster naar haar oud-collega. “Nou dat is ook een leuke grap”. “Waar heb jij het over?” “Dat zal jij niet weten”. “Nee, echt niet”. Bleek de bezorger de vlaai zo verleidelijk te vinden, dat hij het stuk helemaal had opgegeten, behalve de korst.

Van de ene anekdote kwam de andere…

Ik verheug me nu al op veel van dit soort ontmoetingen de komende maanden. Daar geniet ik erg van. En ik hoop dan u ook weer te kunnen ontmoeten, met of zonder een stuk vlaai.

Stef Strous, burgemeester Maasgouw"

030621/HvL

 

Wellicht interessant