img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-6-2021 05:30

Cuypershuis Roermond feestelijk heropend met bijzondere film

Roermond - 4 juni 2021 - Het Cuypershuis in Roermond is vanaf zaterdag 5 juni weer geopend voor het publiek. Vanmiddag om 17.00 uur werd de heropening gevierd met een speciale openingsfilm waarin presentator en kunstjournalist Luuk Heezen (onder andere bekend van Museumkaart.nl) de stad Roermond bezoekt om te ontdekken waarom de Munsterkerk zó bijzonder is dat het Cuypershuis er een expositie over organiseert.

De Munsterkerk speelde afgelopen april nog een belangrijke rol tijdens de uitzending van ‘The Passion’. Minder bekend zijn de mooie en bijzondere verhalen uit de lange geschiedenis van 800 jaar. Enkele van deze verhalen ervaart Luuk in de online openingsfilm.

De rest kan zelf ontdekt worden tijdens een bezoek aan het Cuypershuis in Roermond. De expositie ‘800 jaar Munsterkerk’ is nog te zien tot en met 31 oktober 2021.  

Cuypershuis Roermond

Cuypers is vooral bekend als de architect van het Rijksmuseum, het Centraal Station van Amsterdam en Kasteel de Haar. In zijn geboortestad Roermond is zijn woon- en werkplek te vinden. Tegenwoordig is in dit gebouw het Cuypershuis gevestigd.
 
In het museum maak je op een bijzondere en interactieve manier kennis met deze grootmeester. Om dit te realiseren is er gewerkt met historisch beeldmateriaal, brieven en quotes als sfeerbeleving, gecombineerd met de museale collectie. Elke kamer heeft een eigen thema en sfeer gekregen. Een introductiefilm, luisterpunten en interactieve elementen zorgen voor een veelzijdige ervaring.

Cuypershuis weer open voor publiek

 
Het Cuypershuis Roermond is vanaf 5 juni weer geopend voor bezoekers. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van het Cuypershuis

Foto en film Cuypershuis Roermond

040621/HvL

Tags
Wellicht interessant