img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-6-2021 14:45

Slootjesdag 2021 - ontdek het waterleven

Weert - 7 juni 2021 - Op zaterdagmiddag 12 juni organiseert IVN Weert e.o. de jaarlijkse Slootjesdag. Kinderen kunnen dan samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant bij het NMC De IJzeren Man in Weert. Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoek je welke dieren er leven in de sloot. Gidsen van IVN Weert staan klaar om daarbij te helpen. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant!

img

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Welke andere dieren leven nog meer in de sloot?  

Over de jaarlijkse Slootjesdagen

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. 

Op de website van IVN is meer informatie te vinden over de slootjesdagen.  

Praktische informatie

Wanneer - 12 juni 2021 om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur (kies bij aanmelding voor tijdstip)

Waar - NMC De IJzeren Man, Weert

Aanmelden - Aanmelden kan tot zaterdag 12 juni 10.00 uur per mail bij Toos Kunnen via website@ivnweert.nl o.v.v. Slootjesdag. Vermeld bij de aanmelding de naam en het aantal personen. Maak een keuze voor een van de 3 tijdsblokken. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met aanvullende informatie.

070621/WW

 

Wellicht interessant